Medárd után

2020. június 20. 15:36

Ma a nemek közötti egyenlőség, a rasszizmus, a kirekesztés párban jár a globális környezetvédelmi harccal. Kész csomag.

2020. június 20. 15:36
Hölvényi György
holvenyiblog.hu

„Naponta sok órán át, különböző megbeszéléseken, parlamenti üléseken vagyok az interneten keresztül. Sokan sok formában beszélnek a vírus utáni EU-s helyreállítási csomagról. Rengeteg pénzről van szó, éppen ezért nagy a bizonytalanság. Közép-Európában az EU-s csatlakozást megelőző sok-sok évben a gazdaságainkat teljes egészében megnyitottuk és az európai közösség irányába fordítottuk. Tőkehiányos, »újpiacos« régiónkban  a csatlakozást megelőzően is óriási pénzeket lehetett Nyugat-Európából kiindulva megforgatni. Az úgynevezett felzárkóztatási pénzek reális lehetőséget adnak a régiók közötti különbségek csökkentésére. No, ezért elképesztő disznóság lenne a helyreállítási csomagba ellentételezés nélkül felzárkóztatási pénzeket tenni.

Ez az Európai Unió hitelességéről is szól Közép-Európában.

EP-képviselőként szakmai és baráti körben is többet értekezünk mostanában Európa jövőjéről. A változás  elkezdődött. Benne vagyunk. Magam is részt veszek egy munkacsoportban, ami igyekszik az idő szorítása nélkül válaszokat a találni. Nehéz feladat. 

Lehet, hogy a válasz előtt a kérdéseket is önállóan kell már megfogalmazni. 

Ma a nemek közötti egyenlőség, a rasszizmus, a kirekesztés párban jár a globális környezetvédelmi harccal. Kész csomag. Bárhol, bármikor bevethető. De tényleg az, ami? A politikai cselekvésben tényleg arra használják ezeket a szavakat, amit jelentenek? Tényleg ezek, csak ezek a legnagyobb kihívások a mai világban? Tudjuk a választ, de idő van, meg kell fogalmazni azokat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vitamin
2020. június 21. 09:41
Onnan lehet rögtön 100%-os biztonsággal tudni, hogy az illető egy ótvaros liberál-bolsevik gazember, hogy a nemek közötti egyenlőségről, a rasszizmusról és kirekesztésről hadovál, kínosan kerülve a valós problémákat.
engeddmeg
2020. június 20. 17:35
"Kész csomag. Bárhol, bármikor bevethető." Be is vetik rendszeresen. A magyar baloldal hathatós közreműködésével. Ráadásul ezeknek egyetlen önálló gondolatuk nincs: Ha a franciák sárga mellényben tűnteknek, akkor ők is. Esetleg fehér sapka. Ha nyugaton dúl 'metoo' , akkor ezek nálunk is visítanak. Ha nyugaton BLM, itt is, bármekkora blődség is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!