Bukarest fél a magyaroktól

2020. június 22. 18:14

Románia továbbra sem hajlandó lemondani a Magyarországot valamiféle ellenségként kezelő hozzáállásról.

2020. június 22. 18:14
Pataky István
Magyar Nemzet

„Miközben a partneri magyar–szerb államközi viszony mellé gyors léptekkel zárkózik fel a magyar–szlovák kapcsolat is, addig Románia továbbra sem hajlandó lemondani a Magyarországot valamiféle ellenségként kezelő hozzáállásról.

»A történelem megadta az esélyt, talán az utolsót, hogy a közép-európai népek új korszakot nyissanak, a nyugatról és keletről fenyegető veszéllyel szemben megvédjék magukat és együtt emelkedjenek föl. Az elmúlt tíz évben bebizonyítottuk a szomszédainknak, ha a magyar nemzetrészek életereje összeadódik, az nemcsak nekünk jó, hanem nekik is« – fogalmazott egyebek mellett Orbán Viktor Sátoraljaújhelyen.

A trianoni döntés századik évfordulójának apropóján hangos sebnyalogatás, gyűlölködő kirohanások, hangulatkeltés helyett a magyar és a szlovák miniszterelnök az erős, de egymást tisztelő nemzetekről, a térségbeli együttműködésről beszélt. A bukaresti vezetés semmiféle jelét nem adja annak, hogy értené vagy érteni akarná az üzeneteket.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2020. június 23. 06:18
Bukarest fél a magyaroktól Persze hogy fél ha én ellopom valakinek a nadrágját, félek hogy vissza kell adni.
Akitlosz
2020. június 23. 04:04
"Az elmúlt tíz évben bebizonyítottuk a szomszédainknak, ha a magyar nemzetrészek életereje összeadódik, az nemcsak nekünk jó, hanem nekik is" Mivel? Hogyan? A szomszédok is így gondolják?
Akitlosz
2020. június 23. 04:02
Az a lényeg, hogy kié Magyarország területe. S az bizony csak kis részben Magyarországé. Trianon elintézte, hogy magas fokó bizalom az érintett országok között nem lesz. Ez is volt az egyik célja.
Robur
2020. június 22. 22:35
A csúti bugris, mivel összebalhézott a nyugattal, a kárpát-medencei ellenségeink között keresi a szövetségeseit. De mivel azok sem hülyék, és látják, hogy meg van szorulva, ezért szopatják. Amúgy sem akarnák a cigót követni, ők a nyugathoz akarnak tartozni és nem szembefordulni vele.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!