Magyarország most egy kicsit jobb hely lett

2020. május 21. 19:55

Közelről láttam, ahogy a tranzitzónákban a kormány jogellenesen, átlag egy évig tartott fogva kisgyermekes családokat, rendszeres éheztetésekről nem is beszélve.

2020. május 21. 19:55
Szél Bernadett
Facebook

„Magyarország most egy kicsit jobb hely lett.

Még rengeteg dolgunk van, de az embertelenség minősített esete volt, ami a határon ment. Tudom, mert láttam, hiszen sokszor jártam ott és el is mondtam a Nektek, milyen körülmények közt tart fogva embereket a magyar állam a szemetek elől elzárt zónákban. Közelről láttam, ahogy a tranzitzónákban a kormány jogellenesen, átlag egy évig tartott fogva kisgyermekes családokat, rendszeres éheztetésekről nem is beszélve. Én börtönóvodának neveztem, mert az ott élők mintegy fele gyermek volt. Szerencsére ennek mostantól vége.

És nem véletlenül nem mehetett be oda a média!

Egyrészt ha látjátok azokat az embereket, a bezárt gyermekeket, kevésbé tudott volna gyűlöletkampányt vezényelni a kormány a menekülő embereket kinevezve minden rossz felelősének – miközben álságos módon két hét alatt adott menekültstátuszt olyan bűnözőknek, akik csak a jogerős büntetésüket akarják megúszni.

Persze azt is látni kell, hogy itt nem valamiféle megvilágosodásról van szó. A magyar kormány gyakorlatilag pár nap alatt vett 180 fokos fordulatot. Varga Judit néhány nappal ezelőtt még mondta azt, hogy »a magyar kormány nem enged a nyomásgyakorlásnak és továbbra is a magyar polgároktól kapott egyértelmű felhatalmazás szerint jár el a kérdésben.«, és hogy az Európai Unió Bíróságának döntése »elfogadhatatlan és ellentétes a magyar Alaptörvénnyel.« Ehhez képest most hirtelen bejelentették, hogy eleget tesznek a bíróság döntésének, ráadásul a rendkívüli jogrend megszüntetéséről is döntés született. Nem tudjuk pontosan, mi állhat a háttérben, de Orbán reakcióit mindig a pénz és a hatalom határozza meg – nyilván nem mindegy neki és gazdasági hátországának, hogy a következő években is zavartalanul csapolhatják az uniós pénzeket, vagy következményekkel kell számolniuk a jogállam leépítése és a rendszerszintű korrupció miatt.

Akárhogy is, egy szégyennel kevesebb. Ez a mostani döntés erősítsen meg minket abban, hogy van értelme küzdeni és muszáj embernek maradni az embertelenségben – és propaganda ide vagy oda, mindig ki kell állni az elveinkért!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 210 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Toronyőr
2020. május 24. 12:28
Szélvédett Magyarországot!
linkeloe
2020. május 22. 19:22
Te ostoba segg! Mennyivel lesz könnyebb a fénylő szemű szír kisgyerekekkel itt várakozniuk???? Krunska 72, Beograd 11000, Szerbia
istvanpeter
2020. május 22. 11:41
Orbitális hazugság, a tranzit zónában soha senkit sem tartottak fogva, onnan bárki bármikor, Magyarország kivételével, bárhova távozhatott.
j.lukacs
2020. május 22. 11:17
Igen, de ha eltűntök a francba, akkor lesz igazán jó hely!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!