A BKV-nál még nincs koronavírus-fertőzött

2020. március 26. 14:56

Nincs tudomásom arról, hogy bármelyik kollégám megfertőződött volna vagy karanténban lenne. Interjú.

2020. március 26. 14:56
Bolla Tibor
index.hu

Van fertőzött, karanténba került vagy tesztelésen átesett dolgozója a BKV-nak?

Nincs tudomásom arról, hogy bármelyik kollégám megfertőződött volna vagy karanténban lenne. Egy kollégánk azonban, aki nemrégiben Ausztriában járt, önkéntes karanténba vonult példát mutatva felelős magatartásból. A rendkívüli járványügyi szükséghelyzet kapcsán szigorú szabályzattal rendelkezünk, így minden munkatársamat tájékoztatási kötelezettség terheli. Tehát, ha egy BKV-s munkavállaló vagy vele egy háztartásban élő személy saját döntéséből külföldön volt, vagy ha bármelyikük fertőzött személlyel érintkezhetett, illetve ha a vele egy háztartásban élő személy karanténba kerül, akkor kötelező távolmaradási kötelezettség van, amiről a BKV-t tájékoztatnia kell.

Hogy tudnak védekezni a járművezetők, ellenőrök a járvány ellen?

Készült egy akcióterv, amely tartalmazza a szükséges óvintézkedéseket, védelmi intézkedéseket, a takarítási és aktív, rendszeres fertőtlenítési rendelkezéseket. Benne van többek között a megfelelő fertőtlenítőszerek beszerzése, elosztásának módja, a védőmaszkok beszerzése, a tájékoztatók kihelyezése. Karácsony Gergely főpolgármester március 12-én éjféltől átmenetileg, de határozatlan időre felfüggesztette a járatokon az elsőajtós felszállási rendszert, a jegyeladást, többek között járművezetőink és az utasok védelmében, így ugyanis nem az első ajtónál tömörülnek a várakozók, és ez a járművek jobb szellőzését is segíti. A járművezetők mögötti szalagkordont is a járvány elleni védekezés érdekében vezettük be. Itt szeretném kiemelni azt is, hogy a munkavállalók a korábbi bérmegállapodás szerinti béremelést már a márciusi bérekkel megkapják, vagyis szeretném határozottan megerősíteni, hogy a bérmegállapodást a jelenlegi helyzetben is végrehajtjuk.


Mennyire tartják be az utasok a buszokon a védőtávolságot a sofőrtől?

Az utasok döntő többsége pozitívan áll ehhez az intézkedéshez, megértik, hogy járművezetőink védelmét, közvetve pedig a közlekedés fenntartását szolgálja. Kivételek sajnos most is vannak, az interneten is több olyan kép, videó látható, amikor az utas a szalagkordonon átbújva, az első székek valamelyikén utazik. Ezúton is kérek mindenkit, hogy tartsák be ezt az ideiglenes szabályt, védve ezzel a kollégáimat, akik a járvány alatt is azon dolgoznak, hogy az utasoknak megfelelő szolgáltatást tudjunk biztosítani.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pollip
2020. március 26. 15:58
Ebből baj lesz a ballib szerint.....meg egy fertőzöttet sem tud prezentálni a BKV? Pedig olyan remekül lehetne ijesztgetni vele.....
zakar zoltán béla
2020. március 26. 15:23
qvákok
kisgul
2020. március 26. 15:15
Bollának le kell monnyon, mert nem tudott prezentálni egy fertőzöttet sem a zsindexnek!
OberEnnsinnen
2020. március 26. 15:07
Index (csorgó nyállal a végre Orbánt lebuktató kérdés - (ami igazolná, hogy a mérések, a tesztelések, és úgy általában a kormány jelentései a magyarországi járvány adatairól: HAMISAK, HAZUGOK, de legalábbis SOKKAL TÖBB A BETEG, ami csak a tesztelések ellopása miatt nem látszik): "Van fertőzött, karanténba került vagy tesztelésen átesett dolgozója a BKV-nak?" - Nincs, de mégis, egy, az Ausztriából jött.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!