Tanult tehetetlenség

2019. december 27. 14:36

Például, hogyan lehetséges, hogy egy feleség, akire a férje álmában kalapáccsal támad, a már elítélt, börtönben ülő férfit rendszeresen látogatja?

2019. december 27. 14:36
Jobbágyi Zsófia
Magyar Hírlap

„Nem tudom, fogtak-e már a kezükben gyermekelhelyezésről szóló bírósági ítéletet. Ezekben az igazságszolgáltatás rendelkezik az egymástól elváló házastársak közös gyermekeinek felügyeleti jogáról, a láthatás pontos menetéről, és konkrétan arról is, kivel töltse a kiskorú a karácsony estét, és melyik szülővel lehet az ünnep első és második napján, órára pontosan megszabva. Borzalmas.

Ha belegondolunk, tulajdonképpen egy kezdődő élet minimum első tizennégy évét határozza meg ilyenkor a kijelölt bírói testület. Ám magánál a végső dokumentumnál már csak az oda vezető, kínosan hosszú és fájdalmasan részletes eljárás, illetve az ítéletet később így vagy úgy betartó, egymás ellen forduló, saját gyermeküket is feláldozni képes szülők viselkedése a hátborzongatóbb, kivéve a ritka ellenpéldákat. Amikor először jöttek szembe a hírfolyamban a győri tragédiáról szóló cikkek, eleinte képtelen voltam végigolvasni. Aztán mint egy örvény, magával rántott, ami történt, mert annyi ép ésszel fel nem fogható részletet tartalmaz. Például, hogyan lehetséges, hogy egy feleség, akire a férje álmában kalapáccsal támad, a már elítélt, börtönben ülő férfit rendszeresen látogatja? Milyen igaz­ságszolgáltatás az, ahol egy ilyen cselekedetért valaki öt év fegyházbüntetést kap, és mit értenek »jó magaviselet« alatt, amiért az elítélt előbb szabadulhat?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
yes_we_can
2019. december 27. 17:27
-Doktor úr! Ver a férjem,elviselhetetlenül agresszív. -Mióta agresszív? -Mindíg is az volt,abba szerettem bele.
kunfia2
2019. december 27. 16:24
Ha a törvény mérlegelést enged,és a bíró mérlegel,akkor a törvénnyel van a gond,amit ártunk és ormányunk alkotott. Tényleg felezték a büntetést?A büntetés felezését is törvény határozza meg. Vajon a törvényt melyik gazember hozta?
kunfia2
2019. december 27. 16:18
Grazban gyógykezelt drága miniszterelnökünknek boldog új évet kívánok,és még több lopnivalót az új évre!
nibiru
2019. december 27. 16:09
Ez nem Stockholm szindróma, és nem is tanult tehetetlenség. Az anya aki áldozat és elkövető is a gyerekei elleni gyilkosságban. Ahogy olvasható, nem tudott sem kötődni, és nem tanúsított felelősségérzetet sem a gyermekei irányába.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!