A kampány, amely után Magyarország nem ugyanaz a hely többé

2019. október 07. 14:40

2019-ben valami eltörött Magyarországon.

2019. október 07. 14:40
Borbás Barna
Válasz Online

„A választás minden normális polgári demokráciában ünnep. A kampány legtöbbször egyáltalán nem az: hajsza a tömegek szeretetéért és gyűlöletéért, egybites szólamokkal, tisztességtelen húzásokkal. A sajtó tapicskol, az értelmiség szörnyülködik, aztán jó esetben pár hónap alatt mindenki elfelejti az egészet. 2019-ben azonban valami eltörött Magyarországon. Az önkormányzati választás előtt a politika olyan elaljasulásának vagyunk szem- és fültanúi, ami egészen új pályát, új minőséget jelent.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
trouposed
2019. október 09. 16:58
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
adonyi29
2019. október 08. 15:11
Nem tudom elfelejteni az Orbán veri a feleségét sztorit 2002ben. Hogy arra anno miért volt szükség, azt nem értem. Utána GYF alakítását a 2006os miniszterelnöki vitán (majd az öszödi beszédet). Szerintem erre egy lehetséges válasz van, el kell menni szavazni és véleményt nyilvánítani.
EMM195
2019. október 08. 11:11
Az írás szerint a Fidesz érdeke volt a botránykeltés, azon meg nagyvonalúan jussunk túl, hogy a saját polgármestereit hozta bajba...
Onurisz
2019. október 08. 09:51
Az újságírónak folyamatosan írnia kell, mert ebből él. Kampányidőszakban is. Nem mindig van azonban értelmes témája, kósza gondolatai viszont mindig vannak. Megdöbben a kampány egyes eseményein, feldob egy ütős címet és megpróbálja megindokolni. Csakhogy nem végzett valódi összehasonlítást és a példái nem támasztják alá, hogy itt valamiféle "mélypontról" lenne szó. Kamu jelölt annyi volt már eddig, mint a nyű, olyanok is, akiknek nagy valószínűséggel más pártok segítették a jelölését. Berki nem sok vizet zavar a kampányban, az emberek tudják, kiről van szó. Büntetett előéletűek is indultak már választáson. Hunvald nyilván hasznos a Fidesznek, ám aligha valószínű, hogy közük van hozzá. Elég öntörvényű a fazon. A debilizált közbeszéd már sajnos régóta velünk van, az ostobák is rendre bekerülnek minden pártba. A kutyapártban pl. mi a vicces? Az ingyen sör és az örök élet óta semmi. A kampány idején a pártokon belül össze kell tartani. Ez alapszabály. Utána lehet veszekedni és rendet tenni. Most is lesz mit. Borkainak vége, a kispesti szocialista brancsnak is és a László nevű erőszakoskodó orvosnak is. Lassan vége a játéknak, s talán ezek voltak a legsúlyosabb lelepleződések. Máskor is van ennyi. Orbán hivatkozása nem a legszerencsésebb, de nem is kirívó melléfogás. Az sem hangzik jól, hogy a kormányon lévők magukhoz igyekeznek kötni, akit csak lehet, és persze hasznos számukra, de ez mindig is így volt és így is marad. Egyetlen újdonság valóban van ebben a kampányban: a titkos hang- és filmfelvételek nagy száma. A mai modern kütyükkel sokkal könnyebb észrevétlenül titkos felvételeket készíteni, a személyes és üzleti sértések és sérelmek száma pedig nyilván nem lett kevesebb. Hát, jobban oda kell figyelni a politikába tévedt hölgyeknek és uraknak, hogy milyen körülmények között mit mondanak, és kinek. És jobb, ha egy közszereplőnek nincsenek zsarolható gyenge pontjai, különösen a szexuális hajlamaiban és szokásaiban. Ha mégis vannak és ezzel lebuktatják őket, akkor megérdemlik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!