Ciklusokon átívelő családpolitika

2019. április 06. 09:42

A gyermekvállalás és nevelés szempontjából a hosszú távú kiszámíthatóság kulcsfontosságú és ezért érdemes támogatni azt a családpolitikát.

2019. április 06. 09:42
Fűrész Tünde
Vasárnap

„A gyermekvállalás egy életre szóló döntés, ezért jó, ha megelőzi egyfajta tudatos döntéshozatal, nemcsak a szülők részéről, hanem azok részéről is, akik a családpolitika által képesek befolyásolni a családok mindennapi boldogulását, jólétét és jól-létét, kormányzati szereplőként vagy akár ellenzéki képviselőként. Ezért is nagy szó, hogy hétfőn a Parlament nagy többséggel megszavazta a Családvédelmi Akciótervet.

A családpolitika akkor lehet igazán eredményes, ha stabil, egyúttal komplex, rugalmas és célzott is. A hétfői döntés kapcsán leginkább a stabilitást hangsúlyoznám, azt, hogy végre (majdnem teljes) konszenzus született a családok ügyében. Korábban gyakran előfordult, hogy az ellenzék puszta ellenállásból elutasította a családokat támogató intézkedéseket. Mostanra talán belátták, hogy a gyermekvállalás és nevelés szempontjából a hosszú távú kiszámíthatóság kulcsfontosságú és ezért érdemes támogatni azt a családpolitikát, amely mint egy dúsuló lombkoronájú fa újabb és újabb ágakat növesztve erősödik, ezzel újabb és újabb lehetőségeket biztosítva a magyar családoknak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2019. április 07. 05:13
"..nagy szó, hogy hétfőn a Parlament nagy többséggel megszavazta a Családvédelmi Akciótervet." BIZONY HOGY NAGY! Mert ennek az akciótervnek NEM AZ A LÉNYEGE--amit a ballib feminista picsák terjesztenek róla--hogy "szülőgéppé" degradálják a magyar nőket! NEM! Hanem éppenséggel az, hogy SEGITSEN minden családot, sőt minden NŐT(!) abban, hogy Ő, az a bizonyos HÖLGY SZÜLHESSEN, NEVELHESSEN KISBABÁT-GYERMEKET HA Ő MAGA--mondom: EGY HÖLGY SAJÁT ELHATÁROZÁSAKÉNT-- "EZT"(!!!) AKARJA! És a normális nők többsége EZT igenis akarja. EBBEN SEGIT a CSALÁDVÉDELMI AKCIÓTERV IS!
Tapeino
2019. április 06. 14:47
Üdvözöllek Tünde! Remélem nem mérgelődsz az itteni agresszív kommentelők miatt... Drukkolok Neked, hogy minél tovább tudd sikeresen képviselni a magyar családok ügyeit! Hajrá Magyarok!
aleb19
2019. április 06. 14:33
szep szavak ...de soha nem szuletett ilyen keves gyerek mint mostansag ...csak tavaly 2%-s csokkenes /csaladok eve/...mert minden 5-6 magyar gyerek kulfoldon szuletik szarerthugyert dolgoztatni es az egekbe felbaffni a lakasarakat/csok 1.0/ igy elvandorlasra kenyszeriteni a fiatalokat...a roman munkaberek...legalabb a szlovak vagy lengyel bereket erjuk mar el konyorgom raadasul a lengyel egy fore eso gdp alacsonyabb mint a magyar, de a lengyel munkaber magasabb megkozelitettek a magyart es a joval alacsonyabb arak miatt igy elhetobb orszag lett ott ...es ez latszik az eurostat aic statisztikakon is soha nem epult olyan keves lakas mint mostansag...ennel bokrosbarom elvtars ideje is jobb volt az allamadossag csak tavaly kb 1500 millio dollarral novekedett budapesten 1.1 a fideszes tarlosbubu alati termekenysegi rata evrol evre
alex.leopardi
2019. április 06. 10:10
én csak attól félek,hogy nehogy úgy járjunk mint a skandinávok,nő az életszinvonal és csökken a gyerekek száma,ezt már bekaptuk,mi harcoltunk és a románok juhokat terelgettek és szaporodtak
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!