Ne adjuk a jövőnket, ne adjuk az Akadémiát!

2019. február 15. 09:46

Orbán Viktor tönkreteszi a magyar sajtót, a magyar kultúrát és a magyar tudományt.

2019. február 15. 09:46
Berg Dániel
Facebook

„»Egy nemzet ereje a kiművelt emberfők sokaságában rejlik« mondta Széchenyi István. 

»Tudomány nélkül nem lennénk azok, amik vagyunk. És tudomány nélkül nem leszünk, amik lehetnénk.« hangzik Teller Ede híres mondása. 

E két idézet híven tükrözi, mi forog kockán a Magyar Tudományos Akadémia tönkretételével. 

A Momentum politikájábában a tudás és az innováció központi szerepet játszik, ezért mindent megteszünk azért, hogy a tehetségeket itthon tartsuk. 

Mi a jövő Magyarországáért dolgozunk: egy innovatív, versenyképes, tudásalapú Magyarországért. Mert jól tudjuk, hogy tudás nélkül nincs jövő. 
A Magyar Tudományos Akadémia tönkretétele a magyar jövő elárulása, dicső múltunknak a semmibevétele, és az orbáni rendszer egyik eddigi legsúlyosabb bűne.  

Orbán Viktor tönkreteszi a magyar sajtót, a magyar kultúrát és a magyar tudományt. Elüldözi a fiatalokat és a tudósokat külföldre, hogy a Németh Szilárdok és Bayer Zsoltok országa maradjunk. Tönkre akar tenni mindenkit, aki okosabb nála, vagy csak önálló véleménye van – és ebbe lassan belerokkan az ország. Az is jól mutatja végtelen cinizmusát, hogy a családok támogatásáról beszél, amikor még nem született gyerekeknek a jövőjét teszi tönkre  

Amit Széchenyi felépített, azt Orbán most le akarja rombolni. De ez a világhírű intézmény túlélte Horthyt, Szálasit, Rákosit, és Kádárt is, és Orbán Viktort is túl fogja élni. De csak akkor, ha megvédjük tőle. 

Orbán Viktor és a tudás között kell választanunk – vagy Orbánékat zavarjuk el az országból, vagy ők zavarnak el mindenki mást.

Mi minden eszközzel küzdeni fogunk azért, hogy felhívjuk a figyelmet erre a hazaárulásra, és megakadályozzuk Orbán pusztítását. Ezért országos akciósorozatot inditunk, hogy kifejezzuk szolidaritásunkat az Akadémiával, és hogy tiltakozzunk az MTA beszántása ellen. Továbbá egyeztetéseket kezdeményezünk az Akadémia tagjaival, a civil szervezetekkel, és a többi párttal, valamint delegaciókat küldünk Brüsszelbe és Washingtonba, hogy nemzetközi partnereinket is tájekoztassuk az itthoni esemenyekről. 

Amennyiben Orbán nem hátrál, május után a Momentum Európai Parlamenti képviselői biztosítani fogják, hogy az Akadémiat európai szinten is megvédjék. 

Az első akciónkkal azt szeretnénk kifejezni, hogy Orbán nem méltó a legnagyobb magyar, Széchenyi István örökségének gondozására. Ezért az ország több pontján gyászlepellel takartuk le Széchenyi szobrait. 

Arra bíztatunk mindenkit, hogy csatlakozzanak az  aktivistáinkhoz az akciósorozat alatt!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 124 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aerion
2019. február 18. 19:53
.... Orbán Viktor tönkreteszi a magyar sajtót, a magyar kultúrát és a magyar tudományt .... Szerintem meg anyádnak nem kellett volna dohányoznia, meg innia mikor téged várt, és bár ne tette volna.
syphax
2019. február 18. 18:38
"Orbán Viktor tönkreteszi a magyar sajtót, a magyar kultúrát és a magyar tudományt." MEG KIHERÉLI A TÖKÖDET MEG LEVÁGJA A PÖCSÖDET. ENNYI ELÉG LESZ? BAZZDMEG! TE HÜLYEÁLLAT!
chimboak
2019. február 17. 14:29
Ajvé...már a nyíltan antiszemita Széchenyi is hivatkozási alap...lesz itt még Jobbik-Momentum gigakoala :)
llnnhegyi
2019. február 17. 12:50
Ki a fertelmes liberal-bolsevikokkal az MTA - bol. Hajrá Magyarország!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!