Így lesz vége a sorosozásnak a boldog jövőben

2019. január 15. 16:21

Talán be lesz tiltva az is, hogy PR-cégek ügyesen felépített hazugságokkal adjanak el politikai termékeket.

2019. január 15. 16:21
Földes András
Facebook

„Volt hétfőn az a döbbenetes interjú az amerikai sztár PR-ossal, aki a Fidesz megrendelésére nemzetközi sátánt gyártott Soros Györgyből. A negatív kampányban utazó George Birnbaum hencegéséről jutott eszembe, hogy egyszer majd talán erre az iparágra is olyan szabályok vonatkoznak, mint a dohányreklámokra.

Most ugye az van, hogy a lejárató és negatív kampányok nagymesterének, a néhai Arthur Finkelsteinnek a cégében dolgozó George Birnbaum egy svájci lapnak elmesélte: a sorosozós kampányuk üzenetei nem igazak, azokat csak kitalálták.

Szóval röviden: hazudtak Soros szerepéről, a menekültekről, a Soros-tervről, mindenről. 

Birnbaum elbüszkélkedett a munkamódszerükkel is: összeírták a győzelemhez szükséges kommunikációs paneleket, majd kerestek egy ismert személyt, akire könnyen ráilleszthették azokat.

»Soros tökéletes ellenségnek bizonyult. Egyrészt rá lehet aggatni a liberális címkét, másrészt megtestesíti azt, amit a konzervatívok annyira utálnak sikeres baloldaliakban: egy pénzügyi spekuláns, aki közben gyengébb kapitalizmust szeretne. Harmadrészt nem politizál, így nincsenek politikai eszközei a visszavágásra és még csak nem is él az országban.«

»Ez volt az összes termékünk közül a legegyszerűbb. Csak be kellett csomagolni és piacra dobni« – mondta Birnbaum.

Munkája egyrészt szakmai siker, másrészt tragédia a magyarok tömegeinek, akiket átvertek, akiket egy riasztó álvalóságba kényszerítettek, és ezzel autokrata, ember- és szabadságellenes pártot ültettek a nyakukba. Továbbá elhitették velük, hogy félniük kell, és hogy gyűlölni kell másokat. Szóval az ügyes reklámosok tönkretették az életüket.

Pont úgy, mint a 40-es 50-es évek dohánygyártói által rendelt reklámok tették. A megrendelők tudták, hogy a cigaretta káros a célközönségnek, de mégis orvosok képével reklámoztak cigit, vagy sportoló férfival, aki a dohányzás miatt nem olyan dagadt, mint a kép hátterében álló, ciki nem dohányzó. Sőt, volt olyan reklám, amelyik terhes nőknek ajánlotta a dohányzást, egészségügyi alapon.

Ma már ilyeneket nem engednének, mert mindenki tudja, hogy hazugságokkal nem szabad olyan káros dolgokat reklámozni, mint a cigaretta. És talán ahogy az emberiség egyre okosabb lesz, be lesz tiltva az is, hogy PR-cégek ügyesen felépített hazugságokkal adjanak el politikai termékeket. Most már csak azt a kis időt kell kihúzni valahogy.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zolka50.50
2019. január 16. 14:57
A 24.hu vajon előfizetője a Das Magazin-nak? Nem hiszem. Szóval az írásukat nem lehet ellenőrizni.
fakocka
2019. január 16. 12:17
"Soros tökéletes ellenségnek bizonyult. Egyrészt rá lehet aggatni a liberális címkét, másrészt megtestesíti azt, amit a konzervatívok annyira utálnak sikeres baloldaliakban: egy pénzügyi spekuláns, aki közben gyengébb kapitalizmust szeretne. Harmadrészt nem politizál, így nincsenek politikai eszközei a visszavágásra és még csak nem is él az országban.« Ez volt az összes termékünk közül a legegyszerűbb. Csak be kellett csomagolni és piacra dobni« – mondta Birnbaum." Van még kérdés, fidesz vallásúak?
catalina9
2019. január 16. 09:51
A negatív kampányban utazó George Birnbaum hencegéséről jutott eszembe, hogy egyszer majd talán erre az iparágra is olyan szabályok vonatkoznak, mint a dohányreklámokra." 1. nos Földes elvtárs az a helyzet, hogy erre van szabály, mégpedig az, hogy egy tanácsadó sosem adhatja ki, az ügyfelét, ez kb. olyan vastörvény, mint az orvosi titoktartás. 2. Soros ügyében semmiféle agyafurt tanácsadás nem kellett, elég volt annyi, hogy Soros György fényt kapjon. 3. Ehhez pedig elég a valóság. 4. Soros elvtárs valószínűleg rávett valakit, hogy írja meg a soros Tellerlevelet...azaz működik a Vörös Segély...
syphax
2019. január 16. 08:13
A politika elleni harc=szélmalomharc. Lehet a politikát nem szeretni--én sem szeretem--de oktalanság ellene hadakozni! Eredménye mindig az, hogy valami helyett AMI ROSSZ, létrehoznak az emberek EGY MÉGROSSZABB-at. ÉS EZ TÖRVÉNYSZERŰEN van így, hasonlóan ahhoz, mint ahogyan senki sem képes átugrani a saját árnyékát! Bár persze mindig vannak olyanok, akik "azt" hiszik, hogy ez lehetséges.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!