Le a Nagy Imre kultusszal!

2018. augusztus 20. 12:58

MAGYARORSZÁGNAK VÉGRE SZEMBE KÉNE NÉZNIE A VALÓS MÚLTJÁVAL ÉS LESZÁMOLNI A VELEJÉIG HAZUG NAGY IMRE KULTUSSZAL.

2018. augusztus 20. 12:58
Füstirtók Egyesülete
MTI-OS

„A köztársasági elnök Radnóti Miklós, Salkaházi Sára és Szerb Antal meggyilkolása mellett a dunabogdányi svábok kitelepítését, az ÁVO tevékenységét is név szerint is a múlt bűnének nevezte. Eközben a kormány hősként ünnepli a - többek között - dunabogdányi svábok kitelepítését is rendeletben elrendelő véres kezű belügyminisztert, az AVO jogelődjének megteremtőjét és jogutódját miniszterelnökként működtető kommunista hóhért Nagy Imrét.

Követeljük, hogy a kormány tartsa be az önkormányzati törvény 13-14. paragrafusait és a XX. századi önkényuralom működtetésében élenjáró Nagy Imréről ne lehessen utcát teret, közintézményt elnevezni, mert ezt e törvény tiltja. Követeljük, hogy Nagy Imre szovjet állampolgárságú belügyminiszterről és begyűjtési miniszerről - aki mi miniszterségei alatt nem volt magyar állampolgár - ne legyenek kihelyezve köztéri szobrok. MAGYARORSZÁGNAK VÉGRE SZEMBE KÉNE NÉZNIE A VALÓS MÚLTJÁVAL ÉS LESZÁMOLNI A VELEJÉIG HAZUG NAGY IMRE KULTUSSZAL. Felszólítjuk a kormányt, hogy ne támogassa tovább a kommunista Nagy Imre Alapítványt és a Vértanúk teréről végre eltávolítandó szobrát ne állítsa fel új helyen. Nagy Imre kezéhez ezrek vére tapad, méltatlan sztárolásával százezreket aláz meg a kormány.”

(MTI-OS)

 

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szorgos Lajhár
2018. augusztus 24. 10:13
Érdekes, hogy a kormányoldalon kezdődött meg az a "kultúrharc", amelyet a legalább valós személy Szakács Árpád cikksorozata jellemez. Nem mintha nem adnék neki (sok mindenben) igazat. Ugyanakkor a rejtélyes N. Horváth Zsófia (l. még Egei Antal) Ókovács elleni kirohanása nagyon sokban emlékeztet a jelen felhívást jegyző (egyszemélyes) gittegylet követelésére. Ismétlem: OV a híres beszédében nem is annyira NI-re tért ki, hanem az elvesztegetett évtizedekre és a 6. koporsó által jelképezettekre. Ettől függetlenül ő tudtommal azóta mindig tisztelettel szólt "Vologya" NKVD-ügynökről. Lázár nyilvánvalóan sértett ember, aki ugyan nem szakított OV-val, mert az a (LJ) politikai végét jelentené. LJ dohányzás elleni megbízatása fricskaként is felfogható, akárcsak ez a felhívás a fricskára adott válaszként. Lázárban viszont nem értem, hogy 1993-ban érettségizett emberként hogy a fenében nem tudott elfogadhatóan megtanulni valamilyen idegen nyelven? Ha most talonba tette magát, főképpen nyelvtanulásra kellene fordítania a partvonalon túl eltöltött idejét.
írmag
2018. augusztus 21. 07:18
Ne is szépítsünk, de ne is vádoljunk hamisan, "A Fidesz volt az egyetlen párt" fogalmazással! A valós magyar múltunk az agymosott kommunista reflexiók nyilvános felszámolása (a néhány szegmenst kitárgyaló, nagyon alapos irodalom ezt nem helyettesíti) az őstörténelmünktől napjainkig, a bűnöket elkövetőeket meg kell nevezni, és ne a hazug maszlagokkal való imamalmozás adja az oktatásunk alapjait. 1956.-os magyar forradalom után lehet még egy példa az 1919.-es patkányforradalom és benne szerepelő aljas senkik.
békalepcse
2018. augusztus 20. 18:47
Már bocsánatot kívánok, de a történelemszemlélet közelnézetből igencsak torzít. Mélyebb betekintéssel talán egy kicsit árnyaltabb a kép és ha az érzelmeket is félre lehet tenni, kapunk némi objektivitással megfűszerezett képet. Ezt mindenkinek válaszoltam, további érvelés helyett és pont.
Kup Lung
2018. augusztus 20. 17:11
Ha már tisztában vagyunk vele hogy 2 Nagy Imre volt az is valami ! --- Az egyik a moszkovita , kommunista véres kezű belügyminiszter . A másik a hazáját azért el nem áruló miniszterelnök . ---- Ez utóbbi is valami azért már a kommunistáknál , hisz aztán jött utána egy hazáját eláruló miniszterelnök is : Kádár János . És még őt is mennyien imádják ! Hát ilyen bonyolult a magyar történelem :) ---- Minden esetre annyiban jó és érdekes a felvetés hogy tudjanak róla azok is akik eddig nem tudtak róla hogy ez is Nagy Imre .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!