A lezárkózásért felelős biztos

2018. június 18. 08:14

Orbánnak pont annyira fontosak a magyarországi romák, amennyire ebből a döntéséből kiviláglik. Egy kicsit olyan, mintha valaki Németh Szilárdra bízná a honvédséget.

2018. június 18. 08:14
Ónody-Molnár Dóra
168 Óra

„Természetesen a sorosista Európai Unió mindezt nem értékelte. Nemzetállami önérzetünkkel mit sem törődve kötelezettségszegési eljárást indítottak a roma gyerekek oktatási elkülönítése miatt, és azt ajánlották, hogy Magyarország tegyen intézkedéseket az oktatási eredmények javítására, növelje a hátrányos helyzetű csoportok részvételét a minőségi oktatásban. De hát mit dumálnak bele ezek a magyarok dolgába? Majd talán valamelyik brüsszeli biztos idejön a minimálbér feléért betakarítani a termést Mészáros Lőrinc birtokain? Na ugye.

És ez még semmi. A 2015. évi PISA-felmérés azt mutatta ki, hogy 2012-höz képest jelentősen romlott a diákok szövegértési és természettudományos teljesítménye. A 15 éves tanulók több mint negyede nem teljesítette a minimális szintet sem az olvasottszöveg-értés vagy a matematika terén, vagyis a korosztály negyede funkcionális analfabéta. S a lelkesítő számokból megkérdőjelezhetetlenül igazolja Balog kinevezését az is, hogy az unión belül Magyarországon határozza meg leginkább a tanulók társadalmi-gazdasági háttere oktatási eredményeiket. Azaz ha hátrányos helyzetű családba születik valaki, akkor szinte biztosan sikertelen lesz az iskolában. Ez 2010 előtt is így volt, de azóta tovább nőtt az iskolák közötti szakadék.

Nevezhetjük ezt lezárkóztatásnak is. És ha ez a cél, ki volna alkalmasabb a feladatra, mint az az ember, aki hat év miniszterség alatt egyetlen szegregáló iskola felszámolását nem érte el, ellenben hozzájárult több helyen a szegregáció intézményesüléséhez?

Végül adódik az a harmadik következtetés is, hogy Orbánnak pont annyira fontosak a magyarországi romák, amennyire ebből a döntéséből kiviláglik. Egy kicsit olyan, mintha valaki Németh Szilárdra bízná a honvédséget.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bsm99
2018. június 19. 09:55
Ónody-Molnár Dóra figyelmét két dologra hínám fel: 1. A liberálisok nem érték el az 1%-ot. A lapjukat nagyjából 3-an 4-en olvassák. 2. Kétharmad! :D :D :D Ja, és még valami: a seregben az ilyen Ónody-Molnár Dórákra mondtuk: Kicsi a bors, de ki nem szarja le!?
Tiszafa
2018. június 19. 09:15
Szörnyen butácska ez a Dórika, de egy szopós macának ennyi tudás is elég.
szalkai
2018. június 18. 20:30
A fiam Mátészalkán első osztályba jár. 6 roma gyerek jár az osztályába: egy -szintén roma-nevelőszülőknél, ő beilleszkedik "magyar" osztálytársai közé. Az öt "igazi" romából kettő még hétévesen "elmegy", de három már most menthetetlen. Iskolába se nagyon járnak, írni-olvasni nem tanultak meg. Két-három év múlva teljesen kezelhetetlenek lesznek. Speciális nevelés nélkül, "szegregációmentesen" tíz éves korukra elvesznek. A bunkó megélhetési jogvédő elveszik a boldogulásuk, jobb életük esélyét. Hány tízezer roma kisgyerek életét teszik tönkre a Mohácsi félék, Ónodi-Molnár félék? A legrenitensebb gyerek "tetteit" füzetbe gyűjtik a tanítók, amikor a lista eléri a tűréshatárt, átteszik egy másik osztályba. Ott új listát kezdenek....
Negue
2018. június 18. 19:15
Angyalka! Gyengék a firkálmányaid, mint maci sajtban a brummogás! Persze, ha adnak érte valamennyi pénzt, akkor csak próbálgasd! Ki tudja, hátha, egyszer....talán....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!