Verbunkos

2018. május 14. 07:19

A mostani buzgalom sokkal inkább hajaz a munkásőrségre.

2018. május 14. 07:19
Veress Jenő
Népszava

„Más kérdés, hogy a mostani buzgalom sokkal inkább hajaz a munkásőrségre. (Régi vicc: miért szaladsz nyuszika? Szaladj te is, medve koma, mert a munkásőrök vadásznak! És lőttek rád? Nem, de már kétszer lehánytak.)

A kormányhivatali vezetők persze ezredesi rangban önkénteskednek. Csak a bikanyakú nép, az nem akar még díszhonvéd sem lenni. Leszavaz éppen a Fideszre, mert kell az a közmunka, meg az asszonyt sem rúgják ki a tanácsházáról. De bohócnak azért már nem áll be, mert aszongya az iranyasereg.hu, hogy »jelenlétük emelheti az ünnepi megemlékezések, koszorúzások színvonalát«. Kell az, hogy az ivócimborák kiröhögjék a szuronyos puskájával?

Ezért aztán már nem is a kocsmákban, hanem az iskolákban keresik a berukkoltatható népességet, de ott sem hömpölyög a tömeg. Egy remény lehet még: a magyar Švejk, Németh Szilárd hadügyminiszter-helyettes karizmája. Ha meg az is kevés lesz, akkor jöhet a kötelező szolgálat. A játék úgyis erre megy ki Háry János birodalmában.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bokros Birka
2018. május 15. 13:02
" Egy remény lehet még: a magyar Švejk, Németh Szilárd hadügyminiszter-helyettes karizmája. " Veres Jenőnek önarckép! „Nem lehet mindenki okos, óberlajtnant úr, kell, hogy a hülyék kivétel legyenek, mert ha mindenki okos volna, akkor annyi ész volna a világon, hogy attól minden második ember teljesen meghülyülne.” Josef Svejk Lásd balfasz kompánia és köpködő csürhéje! --- "Ezért aztán már nem is a kocsmákban, hanem az iskolákban keresik a berukkoltatható népességet, de ott sem hömpölyög a tömeg." --- " Budapesti vagyok, pesti Sok a gyengém, de nem testi Nálam születési hiba A kádári nosztalgia Betonblokkom egy garázsa Cimboráim törzskocsmája Hamis a bor, a sör meleg De erről a Fidesz tehet " --- „Más kérdés, hogy a mostani buzgalom sokkal inkább hajaz a munkásőrségre. (Régi vicc: miért szaladsz nyuszika? Szaladj te is, medve koma, mert a munkásőrök vadásznak! És lőttek rád? Nem, de már kétszer lehánytak.)" "Adják vissza azt a gyárat Hol a melós alva járhat, Hol naphosszat álldogáltam, Munkásőr kék overálban. " --- Érted már Jenő Te hereverő, ott a népszaránál? Idézetek egy része a Lumpen proletár című versből.
Bokros Birka
2018. május 15. 12:40
Jenő, Veres Jenő Te hereverő! Alias kőbunkó! :D
DrPepper
2018. május 14. 21:13
Mindezt Rákosi érában alapított "Népszava" logó alatt. Bár ezt a Népszava publicistái nem látják, de ők maguk a legsvejkibb figurák. Ehhez a teljesítményhez elképesztő cinizmusra van szükség.
atila68
2018. május 14. 15:07
Mégis mi a jeges lófaxról beszélsz Jenő?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!