Amerika is beszállt a román belpolitikába

2017. december 19. 16:34

Az erdélyi magyar szavazók egy része elfogadhatatlannak tartja az RMDSZ kiállását „a magukat menteni igyekvő tolvajok mellett”.

2017. december 19. 16:34
Pataky István
Magyar Idők

„A romániai barikád Johannis által vezetett ellenzéki oldalán a jogállammal, az Egyesült Államokkal, az Európai Unióval, a demokráciával szemben állónak minősítenek mindenkit, aki támogatja vagy nem háborodik fel az elvárt mértékben az igazságügyi reform miatt.

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) – amely megszavazta a kormánykoalíció módosításait – is a »sötét oldalra« került. Az erdélyi magyar szavazók, véleményformálók egy része elfogadhatatlannak tartja az RMDSZ kiállását »a magukat menteni igyekvő tolvajok mellett«.

Arról viszont kevés szó esik, hogy szociáldemokrata támogatással már megtörtént az a törvénymódosítás, amely lehetővé teszi, hogy a parlament törvénnyel hozzon létre iskolát a nemzeti kisebbségek számára.

A tét annak a marosvásárhelyi katolikus gimnáziumnak az újjáalapítása, amelynek a működését az ellenzékhez ezer szállal kötődő korrupcióellenes ügyészség jogilag ingatag lábakon álló akció­ja lehetetlenítette el.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
A teremburáját
2017. december 20. 08:40
Nem vagyok a román szociáldemokraták (?) nagy kedvelője, csak hát az ellenzékük sem különb! A korrupciós maszlag az emberi irigységre épülő vád, a sikertelent frusztrálja minden sikeres és rögtön korrupciót lát mögötte! Ami meg Kövesi és DNA bandáját illeti, az erdélyi magyarság láthatná, hogy a DNA ifjú ügyészei minden magyaroknak való visszaszolgáltatást, támogatást megtámadnak. Élő példák Horváth Anna megvádolása vagy a Mikó ház, a vásárhelyi katolikus gimnázium elleni hajszájuk. Johaniss meg az erdélyiek nagy tévedése, egy címeres gazember. Még Iliescu és Basescu is normálisabb államfő volt.
Antigoné
2017. december 19. 19:20
jav. vizsgálni
még fokozza
2017. december 19. 19:01
A korrupcióellenességgel sok egyszerű embert lehet ugrasztani és ezt politikusok most előszeretettel alkalmazzák. Az erdélyi véleményformálóknak nem feltétlenül felszínes moralizálás alapján kellene állást foglalniuk, hanem mérlegelve az algoritmikus kimenetek állapotát.
még fokozza
2017. december 19. 16:53
Mert az erdélyi szavazók nem látják át a lényeget. A Demokratikus Koalíció ezért is javasolja, hogy ne szavazhassanak. Szerintem is jobban működne a demokrácia szavazók nélkül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!