Felejtsük el végre a „kellemes ünnepeket”!

2017. december 23. 10:00

„A lábvíz kellemes, kisfiam” – mondogatta mindig világlátott mestereim egyike. A karácsony boldog, esetleg áldott.

2017. december 23. 10:00
Borbás Barna
Válasz.hu

„Nyilván reakciós és szőrszálhasogató (mely fogalmat amúgy Luther Mártonnak köszönhetjük: Haarspalterei) dolog, de ki kell mondani: a »kellemes ünnepeket« biccentés nem jelent semmit. Mert, ugye, milyen »ünnepeket«? A sapporói hófesztivált? Napfordulót? Busójárást? És mi az, hogy kellemes? »A lábvíz kellemes, kisfiam« – mondogatta mindig világlátott mestereim egyike.

Igazságtalan dolog, hiszen a legtöbb üzletet, tévéreklámot elő lehetne venni ezért, de most a BKV-n töltöm ki a dühöt: hagyjuk már a kellemesezést, véreim! A karácsony boldog, esetleg áldott. Bővebb magyarázatért keressék fel Mátét, Márkot, Lukácsot vagy Jánost!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mr.Falafel
2017. december 25. 00:32
Nem nagyon foglalkozom vele, hogy "áldott békést", vagy "kellemeset" kíván nekem valaki. A gesztus a lényeg. Az USA-ban a köszönés után a "hogy vagy?" következik. Nem feltétlenül azért, mert érdekli, hogy vagy, de a gesztus a kultúra része lett. Ennyi.
korona
2017. december 24. 21:23
A boldogság megvásárolható, de a lelki nyugalom soha és semmiért.
korona
2017. december 24. 21:22
Boldog Karácsonyt Borbás Barna !
Burmin
2017. december 24. 10:20
Számtalan háború előtti képeslapon láttam a Kellemes karácsonyi ünnepeket feliratot. Szokásos fontoskodás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!