A pancserség ellenzéki alapkövetelmény

2017. október 31. 11:35

Amikor már azt gondolnánk, nem jöhet meglepőbb, újfent bizonyítják, hogy a pancserség ellenzéki alapkövetelmény.

2017. október 31. 11:35
Vörös Szabolcs
Válasz.hu

„És amikor már azt gondolnánk, nem jöhet meglepőbb, újfent bizonyítják, hogy a pancserség ellenzéki alapkövetelmény. Másképp nem fordulhatott volna elő, ami tegnap este az ATV-ben történt. Behívták az Egyenes beszédbe Tóth Bertalan MSZP-frakcióvezetőt, hogy a többi között a Botka László lelépése után kezdődött casting állásáról kérdezzék. Bő egy hete ugyanis elkezdett közszájon forogni Balázs Péter volt külügyminiszter neve, aki még jelezte is, bizonyos feltételek mellett vállalná a jelöltséget. Tóth Bertalan pedig hétfő este azt mondta: »Ha Balázs Péter tud közös miniszterelnök-jelölt lenni, ha Balázs Péter a választók felé meg tudja jeleníteni azt a reményt, hogy Orbán Viktor leváltható, akkor én személy szerint támogatom őt. (…) Az elnökség előtt nincs másik név, csak Balázs Péter személyéről döntenek. (…) Informálisan, telefonon beszéltünk már vele, bár a szocialista párt hivatalosan még nem döntött a személyi kérdésben.«

Néhány perccel később maga Balázs Péter ült ugyanabban a székben, és jött a hidegzuhany: nem jelentkezett be sehova és senki nem is kérte fel miniszterelnök-jelöltnek; nem igaz, hogy őt akár informálisan az MSZP telefonon megkereste volna, amúgy pedig egy-két baloldali pártnak nem, csak teljes összefogásnak lenne miniszterelnök-jelöltje.

A bónusz – ez még mindig ugyanaz a műsor – Szigetvári Viktor Együtt-elnök volt, aki arról beszélt, hogy az elmúlt hetekben voltak tárgyalások az MSZP-vel és a DK-val is, de ezeken a tárgyalásokon fel sem merült Balázs Péter neve, sőt még az sem, hogy gondolkodnak közös miniszterelnök-jelöltben – nekik például van saját jelöltjük: Karácsony Gergely.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2017. november 01. 14:19
Miért nem hívják vissza Horn Gyulát?
Box Hill
2017. október 31. 14:54
Képzeljük miket hazudnak össze ennél fontosabb ügyekben!
Antigoné
2017. október 31. 14:05
Lassan már elszomorító, mennyire lúzer az egész társaság.
lucabrasi
2017. október 31. 13:44
Csak így tovább!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!