Liberálisok a jogállam ellen

2017. október 27. 13:28

Bástya elvtársnőt már nem is akarják zaklatni?

2017. október 27. 13:28
Csontos János
Magyar Idők

„Bástya elvtársnőt már nem is akarják zaklatni? – írhatná bele egy mai filmszatíra forgatókönyvébe Bacsó Péter. A liberális álomvilágban élő elitet immár hetek óta egy globálisan gerjesztett virtuális balhé tartja lázban, amely egyszerre ad módot egy kis bújtatott genderharcra és szakmai leszámolásra, s addig sem kell olyan kínos problémákkal foglalkozni, hogy a nem létező Soros-terv egy vagy két generáció után vezet-e kevert európai lakossághoz, s ez milyen hatással lesz a kontinentális antiszemitizmus-mutatóra.

Ehhez képest mellékes, hogy a lincselés közepette a fennkölt liberálisok mellékesen a jogállami vívmányokat is lazán a sutba vágják. El kellene nekik hinnem, hogy mindeddig fogalmuk sem volt a hollywoodi sztárkultusz eredendően erkölcstelen voltáról, s a szereposztó dívány kifejezést sem hallották még soha, bár ezt nemzedékről nemzedékre örökíti át a kollektív tudat. Aki pedig szerényen felveti, hogy többnyire anonim, olykor több évtizedes zaklatott emlékeket felidéző hölgyek és urak bemondására alapozni bárkinek a meghurcolását mégiscsak a középkori boszorkányperek logikájára hajaz, az hamar megkapja, hogy áldozathibáztató. Már ott tartunk, hogy a hisztéria hevében többen úgy vélik: a szexuális zaklatás vétke soha ne évüljön el, vagyis egy kalap alá vennék a háborús bűnökkel. A rágalmazásnak nem követelnek efféle különleges elbírálást.

Amikor a jogállam lebontásának veszélyét emlegettem, szó szerint gondoltam. Az európai kultúra a Biblia mellett elsősorban a római jogra épül, s abban olyan alapvetések szerepelnek, mint az ártatlanság vélelme, vagy az, hogy a bűnösséget kell bizonyítani, nem pedig az ártatlanságot. Ha ezeket az elveket feladjuk, tényleg semmi kifogásunk nem lehet például a saría ellen. Liberális értelmiségünk, amely alól kicsúszott a talaj, mert elfordult alattuk a Föld, negyedszázadon át a jogállammal kelt és feküdt, de végső kétségbeesésében már ezt is feladni látszik. És nemcsak azért, mert a folyamatos jogkiterjesztés mániájának egyik fő ellensége a tételes jog. Úgy gondolják, lyukat lehet beszélni a természet hasába. Ha nem szavaznak rájuk elegen, akkor máris rossz rendszer a demokrácia, meg kell változtatni a választási rendszert. Ahogy a kommunista vezérek meg akarták változtatni a folyók irányát, ők megváltoztatnák a nemek rendszerét – előbb a nyelv, majd a mindennapok megerőszakolásával. Nem az ő világmegváltó eszméiket segíti a jogállam? Nosza, nyilvánítsuk idejétmúltnak magával a nemzetállammal együtt: próbáljuk feloldani valami homályos internacionalizmusban, orwelli világállamba növesztett globalizmusban.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 115 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gaboca41
2017. október 28. 18:56
"Amikor a jogállam lebontásának veszélyét emlegettem, szó szerint gondoltam. Az európai kultúra a Biblia mellett elsősorban a római jogra épül, s abban olyan alapvetések szerepelnek, mint az ártatlanság vélelme, vagy az, hogy a bűnösséget kell bizonyítani, nem pedig az ártatlanságot." Csontos úr! Ez Ceglédyre nem vonatkozik? Vagy a magyar parlament nem a jogállam része,amikor még nyomzás közben kimondja az itéletet?
BőröndÖdön
2017. október 28. 14:55
János,annyira sajnállak.
Pinter68
2017. október 28. 06:51
Ennyit jelentene ma, konzervatív újságírónak lenni Magyarországon? Hogy egy szexuális zaklatás ügyben a női áldozatot támadni, a férfi elkövetőt meg felmenteni? És közben meg úgy állítani be, mintha ez az egész csak a liberális-konzervatív ellentét következménye lenne? Mert hát ugye, a jó öreg konzervatív értékrend szerint egy férfinak joga van molesztálni egy nőt!? És még közben migránsozik is egy jót? Ez nem konzervativizmus. Ez egyszerűen csak korlátolt butaság!
noMores
2017. október 27. 22:16
Ez a takonygerincu seggnyalo tenyleg a romai jogra mer hivatkozni, amikor a tolvaj gazdai a vilagon egyedulikent elkezdtek rendszeresse tenni a visszamenoleges hatalyu torvenykezest??!?! A zaklatast liberalis hulyesegnek beallitani meg mar tenyleg a legalja...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!