Ukrajna tényleg nemzeti minimumot teremtett

2017. szeptember 11. 16:54

A magyar parlamenti pártok ugyanis ötpárti felszólítást fogalmaztak meg Petro Porosenko ukrán elnöknek.

2017. szeptember 11. 16:54
Vörös Szabolcs
Heti Válasz

„Azok után, hogy vasárnap az ellenzéki pártok képviselői szólaltak fel a múlt héten elfogadott ukrajnai oktatási törvény ellen – amely, magyarázói szerint, súlyosan korlátozza az ottani kisebbségeket az anyanyelven való oktatásban –, ma délutánra (miután a kormány keményen reagált) a Fidesz is felsorakozott.

A parlamenti pártok ugyanis ötpárti felszólítást fogalmaztak meg Petro Porosenko ukrán elnöknek, amelyben arra kérik, ne írja alá a jogszabályt. Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke az ötpárti egyeztetés után azt mondta: „Európa-ellenes, az alapvető emberi és kisebbségi jogokat sértő törvény születhet, amely Ukrajna további instabilitását eredményezheti”, a parlamenti pártok pedig egyhangúlag elfogadhatatlannak tartják az új ukrán oktatási törvényt. Szerinte az új törvény számtalan ország nemzeti kisebbségét érintené hátrányosan, amit az is mutat, hogy Románia, Bulgária és Lengyelország is a magyarral megegyező álláspontot képvisel ebben az ügyben.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1120
2017. szeptember 12. 17:03
"Ukrajna tényleg nemzeti minimumot teremtett" Akkor ennek a nemzeti minimumnak a jegyében írhatunk is egy közös tiltakozó levelet az USA kijevi nagykövetségének címezve. UGYE?!
Mich
2017. szeptember 11. 21:19
Ezek a képmutató libsibolsinácik le se szarták, vagy éppen mocskolták, a jóval nagyobb délvidéki és erdélyi magyarságot...
2017. szeptember 11. 19:09
Ezért a gyalázatos, ráadásul rém ostoba ukrán lépésért egy hangyányit a magyar diplomácia is felelős, nem de bár?
balbako_
2017. szeptember 11. 19:00
Választás előtt. De a vereség után az ellenzék kiáll az európai értékek mellett és benyal az ukránoknak csontig. Most sajnos nem teheti....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!