A magyar falu hadban áll

2017. szeptember 29. 11:31

A lakók győztek a migránsok ellen, anélkül hogy utóbbiak egyáltalán megjelentek volna.

2017. szeptember 29. 11:31
Farkas Melinda
Magyar Nemzet

„Az indulatok olyan erősek, hogy három nap alatt belebukik a falut évek óta sikeresen vezető polgármester is, aki nem hajlandó olyan rendeletet hozni, amilyet néhány héttel korábban a Zala megyei Esztergályhorváti önkormányzata. Ott azt követelték a helyi szállásadóktól, hogy dokumentumokkal igazolják, vendégeik megkapták a kötelező védőoltásokat. Merthogy a menekülteket eredetileg Esztergályhorvátiban üdültette volna az ezzel foglalkozó civil szervezet, a Migration Aid, ám a lakossági tiltakozások és az önkormányzat ellenállása keresztülhúzta a számításokat. Ezután került a képbe Őcsény – de most már biztos, hogy oda sem érkeznek menekültek.

A lakók győztek a migránsok ellen, anélkül hogy utóbbiak egyáltalán megjelentek volna. E diadalnak azonban nagy ára van: vesztettek egy remek településvezetőt, és még valamit, amit éppen a posztjáról lemondó polgármester, Fülöp János foglalt össze a legjobban: itt tizenegy évig nyugalom és béke volt, most sikerült a falu lakóit megosztani. Nem akarom a feszültséget tovább fokozni – mondta, és vette a kalapját.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
akiaki
2017. október 01. 12:50
riporterasszony! tessen a saját lakásában fogadni őket? vagy azt nem? miért nem?
atila68
2017. szeptember 30. 19:31
Vidéken még működnek az egészséges ösztönök.
balsors
2017. szeptember 30. 12:50
Ez olyan mint mikor a gyerek torkán akarjuk a spenótot lenyomni, oszt pofán köp vele.
Csomorkany
2017. szeptember 30. 08:54
Ezért válik Európa-szerte elfogadhatatlan szélsőséggé a magyar politika.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!