Fél, mint jobbikos a kérdéstől

2017. augusztus 15. 16:16

Elég világos kérdés, csakhogy a Jobbik frakcióvezető-helyettese nem válaszol. Hanem értetlenkedik, majd közmédiázik egy hegyeset. Elkezdi minősítgetni az egyébként korrekt módon eljáró újságírót, csak mert számára kellemetlent kérdez.

2017. augusztus 15. 16:16
Vörös Szabolcs
Válasz.hu

„Elég világos kérdés, csakhogy a Jobbik frakcióvezető-helyettese nem válaszol. Hanem értetlenkedik, majd közmédiázik egy hegyeset. Elkezdi minősítgetni az egyébként korrekt módon eljáró újságírót, csak mert – a közmédiához hasonlóan – számára kellemetlent kérdez, nem pedig »a szakpolitikákról, amivel ő foglalkozik«. Meg ő különben is jogász, úgyhogy ne szekírozzák őt holmi zsidóktól való bocsánatkéréssel. A néppártosodás kellős közepén, ugye.

Az egész jelenet mélységesen kelet-európai. Abból a politikusi reflexből indul ki ugyanis, hogy a média egyetlen feladata a politikus számára kedves üzenetek célba juttatása. Minden más, ami ettől eltér, az gyanús. Azzal valami külső erő bízhatta meg az újságírót. Staudtnak sem a Hír TV riporterének szakmai felelőssége jut eszébe akkor, amikor – válasz híján – másodszor is megkérdezi tőle ugyanazt, hanem arra gyanakszik, hogy biztos a műsorvezető fülére szóltak. Majd ledobja az atombombát azzal, hogy »az ilyen kérdések rombolják a műsor minőségét«.

Tisztelt Képviselő Úr! Fájdalom, de ezt nem az ön feladata eldönteni. Mint ahogy az sem közmédiázás, hogy egy újságíró önnek nem tetsző kérdést tesz fel – neki ez a dolga. A közmédia – az ön állításával ellentétben – nem azért nem tölti be a feladatát, mert kellemetlenkedik a Jobbikkal. Hanem azért nem tölti be, mert pont azokkal nem kellemetlenkedik, akikkel leginkább kéne.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2017. augusztus 15. 23:08
Elüti, mint mezei pockot a rotációs kapa.
Bicska Maxi
2017. augusztus 15. 21:31
persze hogy nem válaszolt a staudt, mit tudja ő hogy aznap délutánra már mi a vezérének, vonának a véleménye, a sajátját meg nem tudja elmondani, mert arról is vonát kell megkérdeznie
hátakkor
2017. augusztus 15. 20:54
Sztem dr. Staudt még nem tudja teljesen követni frakcióvezető helyettesként a vonalat, Simicska Ádám türelmetlen.
Akitlosz
2017. augusztus 15. 19:46
"Elkezdi minősítgetni az egyébként korrekt módon eljáró újságírót, csak mert számára kellemetlent kérdez. " Az újságíró nem korrekt kérdést tett fel, hanem olyant amely kérdésben nem volt a riportalanya illetékes, nem rá tartozott. Azt kell meghívni a studióba akire tartozik a kérdés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!