Fából faragott szabotázs

2017. augusztus 06. 10:02

A felvilágosult Budapesten a politikai ellenlábasok a munkásmozgalom régi eszközéhez, a gépromboláshoz, a szabotázshoz fordultak.

2017. augusztus 06. 10:02
Csontos János
Magyar Idők

„A szabotázs kifejezést a minap Tarlós István főpolgármester hozta ismét forgalomba a közbeszédben. Mégpedig annak kapcsán, hogy anonim aktivisták a metrókocsik ajtósínjébe rejtett fakockával okoztak üzemzavart a tömegközlekedés rendszerében. Azóta kiderült: feltehetőleg nem elszigetelt csínyről, hanem polgári engedetlenségről van szó, hiszen az eset, már az a része, hogy visszanyíltak a metróajtók, megismétlődött a Pöttyös utcánál is.

Az orosz cégnél, amely a metrókocsik felújítását végezte, vezetőcserét foganatosítottak, mivel nem záródtak előírásszerűen azok a fránya ajtók – de még moszkvai aggyal is nehéz elképzelni, hogy a felvilágosult Budapesten a politikai ellenlábasok a munkásmozgalom régi eszközéhez, a gépromboláshoz, a szabotázshoz forduljanak. Tarlós sokat látott politikusként a fából faragott szabotázs mögött egy nagyon hamar megnyitott, előrehozott piszkos választási kampánymotívumot sejtet – s aligha téved ebben. Ellenlábasai nyilván azt próbálják bizonyítani – rájátszva az oroszellenes hisztériára –, hogy Tarlós István nemhogy egy város vezetésére, de még egy metrófelújítás levezénylésére is alkalmatlan.

Márpedig a főváros fontos bástya: ha valahol, akkor itt látják esélyét az orbáni várrendszer bevételének. És a jelek szerint nem válogatnak az eszközökben.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2017. augusztus 07. 17:50
Jánoska,és ahhoz mit szólsz,hogy kevesebb pénzből,vadonatúj,légkondis metrókat vehettünk volna,csak ezt a kormányod meggátolta,az nem volt szabotázs,ugye,te állatkert!
korupi
2017. augusztus 07. 15:13
Az eredeti idee ez volt: Már ezek a fakockák sem olyanok, mint régen! csak úgy önállósodva, előre megfontolt szándékkal, jegy nélkül beágyazódnak a méretükre készült metróajtóba (is). Ki érti ezt? Kiegészítés: Momentumok (rossz, aki rosszra gondol) kérdése, hogy a legújabb fejlesztések gyömölcsét, az "okosjégkockát" is bedobják-e-é a köztudat-metróajtóba (is), hiszen miután elolvadt még Colombo se jönne rá, hogy ki a galád sunyi tettes, hiszen se RAM, se rom nem maradt utána.
pemete jakab
2017. augusztus 06. 18:56
"Fából faragott szabotázs" A korábbi sorozatos meghibásodásokért meg Soros a felelős. A Magyar Idők logikája szerint.
luga
2017. augusztus 06. 18:52
Mikor összefogva, vezényszóra elkezdenek ajvékolni, hogy milyen nagy a hiba, és mennyibe került, és mennyire szar minden, akkor lehet tudni, hogy ők szervezték.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!