Nincs nagyon mit megköszönnünk a magyar médiától búcsúzó külföldi tulajdonosoknak

2017. augusztus 08. 15:42

A külföldi cégek a profit érdekében szétrombolták a demokratikus a nyilvánosság egy részét, majd az első adandó alkalommal nagyon sok pénzért odadobták annak maradékát is.

2017. augusztus 08. 15:42
Bátorfy Attila
Átlátszó

„A külföldi médiacégek magyarországi tevékenysége és döntései most jelentős muníciót szolgáltatnak ezeknek a kritikáknak, hiszen a történet látszólag végül is egyszerűen a következő: a külföldi cégek a profit érdekében szétrombolták a demokratikus a nyilvánosság egy részét, majd az első adandó alkalommal nagyon sok pénzért odadobták annak maradékát is egy, a kizsákmányoltak és az elégedetlenek által megválasztott, elégtételt és elszámoltatást ígérő, valójában ugyanolyan kizsákmányoló autoriter rezsimnek.

A kapitalizmus védelmezői nyilván kikérik maguknak a kapitalizmus természetének ilyen értelmezését. Ahogy már olvasható volt pár helyütt, a rendszerváltás utáni Magyarországon ezen értelmezés szerint soha nem volt sem kapitalizmus, sem szabad piac, így rájuk kenni »Mészáros Lőrincet« súlyos tévedés és árnyékboksz, hiszen pont az volt a baj, hogy kevés volt a szabadság és 2010 előtt is állandóan korruptnak kellett lenni a nyereségért.

Akárkinek is legyen igaza, a végeredményen nem változtat: egyre szűkebb a demokratikus nyilvánosság tere, egyre többen fognak naponta hazugságokat olvasni, nézni, hallgatni és egyre kisebb az esélye, hogy ez a folyamat megállítható.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egy genetikusanalattvaló
2017. augusztus 09. 12:44
El lehetne azon is gondolkodni, hogy az a bizonyos önmagát demokratikus nyilvánosságnak nevező sajtó már nem tolható le a magyar olvasók elég nagy számú torkán. Az a 2002-2010-es ballib "aranykor" mély nyomokat hagyott az emberekben. A zsebükön keresztül világosodtak meg. A pénztárcájuknak hisznek, nem a napi 24 órában nyomatott mészároslőrincezésnek. Vonzó alternatívát nem tud a ballib oldal felmutatni. Már így is meglehetősen sok pénzt lapátoltak a külföldi tulajdonosok a liberális sajtóba zéró eredménnyel. Többet nem szeretnének veszíteni a hiábavaló finanszírozásukkal.
august
2017. augusztus 09. 07:28
Nincs nagyon mit megköszönnünk a magyar médiától búcsúzó külföldi tulajdonosoknak ---------- :))) Ezt az álnaív rácsodálkozást valamikor majd a történelemkönyvekben fogják tanítani, mint a médiamunkások kóros vakságának bizonyítékát. Ma rádöbbennek hogy a külföldi médiatulajdonosok gazdasági érdekek, és a profit miatt vásárolták meg anno a nyilvánosság legnagyobb részét, ami a kedves médiamunkások számára 25 év után tudatosul. De ha már eddig legalább eljutottak, kicsit tovább kéne lépni, és elgondolkodni, hogy például a retekklub külföldi tulajdonosa, vagy éppen Soros úr hazánba befektetett milliárdjai mögött miféle gazdasági érdekek, és milyen várható profit kilátások vannak, vagy majd ez is csak majd 25-30 év múlva fog tudatosulni? Egyébként az a vicces, hogy a beteges képzelgésekkel addig jutottak, hogy minden egyes magyar adóforint elköltése ezen alakulatnál beindítja a gyanakvást keresve mögötte a hátsó szándékokat, gazdasági érdekeket, a haszonélvezőket, miközben az ő működésüket milliárdokkal finanszírozó kedves külföldi befektetők, és gazdasági szereplők, és jovális öregurak pusztán szívjóságból, és demokrácia iránti elkötelezettségtől finanszíroznak kormányellenes akciókat. -- A mai aktualitáshoz kapcsolódva, nem nagyon hallottam, hogy borsod- vagy nyírség elmaradott régiói számára ingyen wifihálózatokat akatnának kiépíteni az ottani okostelefont használók számára, központi mobiltöltőállomásokat létesítenének, hogy ne kerüljenek hátrányos helyzetbe azok, akiknél a az elektromos művel levágta az ingyéáramszedő kampót a vezetékről, azok is tudják használni a készülékeiket, sőt tájákoztató appokat sem készítenek nekik lovári nyelven...
néhai Ch.Pilot
2017. augusztus 09. 00:10
"...egyre szűkebb a demokratikus nyilvánosság tere, egyre többen fognak naponta hazugságokat olvasni, nézni, hallgatni és egyre kisebb az esélye, hogy ez a folyamat megállítható.” Aki a fenti mondatot elolvasta, máris egy hazugsággal többet olvasott.
Tidal_wave
2017. augusztus 08. 23:35
Lehet egymásra kiabálni hogy kormány-ellenzék bal-jobb propagandista újság, csak egy dolgot kéne látni: 1990-ben egyenlőtlenek voltak a sajtóviszonyok és az MN kivételével az összes megyei és országos lapot eladták mielött Antallék hivatalba léptek. Az új külföldi tulajdonosok megtartották a régi gárdát és a következő 25 évben a média nagy része ballib irányultságú lett (egy tekintélyes része most is az) Ebben lehet most változás, ez nem tetszik sokaknak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!