Ezért kell Orbán Viktornak Netanjahu

2017. július 18. 12:42

Orbán Viktor kapcsolatot próbál teremteni Donald Trumppal, a régi mondás pedig, hogy „Washingtonba Jeruzsálemen keresztül vezet az út” rezonál Magyarországon

2017. július 18. 12:42
Vörös Szabolcs
Válasz

„A The Jerusalem Post egyenesen azt kérdezi: »ha Orbán a látens (és néha nem látens) antiszemitizmussal játszik – annak is a régi, „a zsidók ölték meg Jézust és ők uralják a világot” változatával –, akkor miért hívta meg Netanjahut?« A lap három okot lát:

  • Magyarország még mindig elszigetelt az EU-n belül, és Netanjahuval Orbán meg tudja mutatni, hogy nem csak Oroszország és Kazahsztán vezetőit tudja ide hívni;
  • Orbán Viktor kapcsolatot próbál teremteni Donald Trumppal, a régi mondás pedig, hogy »Washingtonba Jeruzsálemen keresztül vezet az út« rezonál Magyarországon;
  • a V4-ek EU-n belüli fontosságát nem kell túlbecsülni, de az, hogy Netanjahuval együtt állnak a sajtó elé, átmenetileg megnövelheti ezt, és ez szintén Orbán érdeke.

Netanjahu pedig két dolog miatt mondhatott igent Orbán hívására. Az egyik az EU harmadik legnagyobb, több mint 100 ezres zsidó közössége, illetve az a tény, hogy az unión belül Magyarország általában megértőbb Izraellel szemben, Szijjártó Péter például 2015-ben élesen kritizálta a ciszjordániai zsidó telepekről érkező áruk uniós bojkottját.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Anonymtalan
2017. július 19. 10:06
Ennek már nem csak a neve vörös, hanem az agya is.
szavaztam
2017. július 18. 20:55
mert az ugy mukodik h orban leszol h hey bibi i need u, come over... es bibi mar fut is...
balbako_
2017. július 18. 18:05
Haha! A baloldal azzal vádolja Netanjahut, hogy Orbánnak kampányol.
Tidal_wave
2017. július 18. 15:55
Ja majd jön Macron, akkor a Le Monde vajon mit fog írni, miért kellett Orbánnak Macron_
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!