Az erősebb kutyák

2017. július 27. 08:04

Előbb vagy utóbb túl kicsi lesz ez az ország egy akkora pártnak, amekkora a Fidesz lett. Néha úgy tűnik, hogy már most is az.

2017. július 27. 08:04
Tompos Ádám
Magyar Nemzet

„A Kádár-kori anekdoták visszatérő eleme, hogy »és akkor a vezérigazgató elvtárs felemelte a telefonját, leszólt a részlegnek, és azzal minden el is volt intézve«. Vagy van ilyen mondat is: »És akkor megszólalt a telefon, mindannyian összerezzentünk, pedig tudtuk, hogy jön majd a hívás, igazság szerint kicsit talán vártuk is.« Esetleg ez a szöveg: »A folyosón is hallottuk, ahogy ordítanak a telefonban a párttitkárral.«

(...)

Hogy ne érezzük magunkat úgy, mintha nem változott volna itt semmi a pangás ideje óta, vegyük azt a hírt, ami szerint ment a minisztériumból – vagyis igen fentről – egy e-mail: az oktatási államtitkár a továbbiakban nem tart igényt a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium igazgatójának munkájára. A küldő nem indokolta, hogy miért kellene távoznia a tragikus veronai buszbalesetet elszenvedő tanárok-diákok iskoláját vezető szakembernek. Érezzük a különbséget? E-mail ment, nem a telefon csörgött. Van fejlődés, ahogy Pelikán elvtárs mondta. Ennek az esetnek különös fénytörést ad, hogy Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere önkritikát gyakorolt. Közleményt adott ki, amelyben jelezte, »miniszteri utasításra legalább egy évvel meghosszabbítják« Tóth Gábor mandátumát. Elgondolkodhatunk persze, hogy mit is látunk vajon: gépezetbe kerülő porszemet, rendszerkorrekciót – vagy egy emberi gesztust egy emberi minisztertől. Bár inkább émelygünk kicsit ettől az egésztől. Már ha szabad.

Könnyű lenne most idevetni azt, hogy diktatúrában élünk. Nem. Ez nem igaz. Demokrácia ez – igazi, hamisítatlan telefondemokrácia. A vonal másik végéről, »odafentről« nem utasítások jönnek, csak kérések és ajánlások. Nem is szankció jár azoknak, akik ellenszegülnek, csak semmibevétel. Semmibe veszik a kérését vagy a jogos jussát. Vagy a létezését. Hogy mindez hova vezet? Oda, hogy előbb vagy utóbb túl kicsi lesz ez az ország egy akkora pártnak, amekkora a Fidesz lett. Néha úgy tűnik, hogy már most is az.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2017. július 28. 13:45
Úgy tűnik, valamit mégis jól csinál a kormány, a baloldal a tehetetlen, tehetségtelen - nincs épkézláb javaslatuk, emberük - ennyi! Erről mégsem a jobboldal tehet!
catalina9
2017. július 27. 13:08
Tompos elvtárs aggódik..
Mich
2017. július 27. 12:40
Tegnap a nácik még le akarták körözni és nyomni a Fideszt... most meg már "túl nagy a Fidesz"... Ezt én beismerésnek veszem, hogy a nácik is tudják, mekkorát fognak bukni (a libsibolsikkal együtt is)...! Köszi, simicsicska!
dakotasámán
2017. július 27. 12:18
"Könnyű lenne most idevetni azt, hogy diktatúrában élünk. Nem. Ez nem igaz. Demokrácia ez – igazi, hamisítatlan telefondemokrácia. régi lánynevén diktatúra. nem kell már a politikailag korrekt beszéd, csak egyenesen és nyíltan. egy mutyikirály diktatúrája, ami ma Magyarországon van. csak nem királyság ez a királyság. már a plebsnek, mert zorbánpótlék lőrincnek kifejezetten az. óránként 10 millió kér bebocsátást stróman zsebeibe. mi ez, ha nem királyság ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!