A családi ezüstnek otthon a helye? Nyílt levél Orbán Viktor Miniszterelnök Úrnak

2017. július 13. 11:04

A magyaroknak a családi ezüst az ún. „államosítással” elrabolt ház, lakás, vállalkozás, üzlet, gyár, és még sok minden érték, amire a kommunisták szemet vetettek, alighogy megkaparintották jogtalanul a hatalmat.

2017. július 13. 11:04
Kisemmizettek Érdekvédelmi Egyesülete
Közlemény

„A Kisemmizettek Érdekvédelmi Egyesülete szintén örömét fejezi ki a pár órával ezelőtt bejelentett hír hallatán, sikerült visszaszerezni az országnak a Seuso kincsek összes ismert darabját. Ön, Miniszterelnök Úr, efelett érzett jogos örömében nyilatkozta a fenti mondatot, mellyel nemcsak hogy egyet értünk, de azt kérjük az ország nyilvánossága előtt, legyen ebben a kérdésben következetes, és kerüljön végre vissza a családi ezüst, az elrabolt úgymond »államosított« vagyon minden magyar családhoz, a törvényes tulajdonosokhoz, akiket kisemmiztek az államosításokkal, úgy ahogy ez már itt Európában minden országban restitúciós törvényekkel megtörtént, Magyarország kivételével. A magyaroknak a családi ezüst az ún. »államosítással« elrabolt ház, lakás, vállalkozás, üzlet, gyár, és még sok minden érték, amire a kommunisták szemet vetettek, alighogy megkaparintották jogtalanul a hatalmat.

Alaptörvényünk is rögzíti, hogy mindenkinek joga van a tulajdonhoz, melytől magyarok millióit fosztották meg a kommunista önkényuralmi időszak alatt, és ezeket a vagyonokat a mai napig nem adták vissza a törvényes tulajdonosoknak. A Kisemmizettek Érdekvédelmi Egyesülete ezért e nyílt levélben arra kéri a Miniszterelnök Urat, és Kormányát, hogy restitúciós törvények meghozatalával adják vissza a magyaroknak az elrabolt vagyonokat.

Sarkadi Károly

A Kisemmizettek Érdekvédelmi Egyesülete Elnöksége nevében”

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Friss Nagyi
2017. július 14. 17:31
Nekem az a problémám ezzel hogy ez mitöl a mi családi ezüsünk. Ugye ezt egy romai katona ásta el. A római birodalom meg az V. század végén zét esett. Akkor mi még a közel sem voltunk a kárpát medencéhez. Vagy valamit rosszul értelmezek?
csurcsányi
2017. július 14. 11:51
A rendszerváltás előtt 2 évvel a Németh kormány idején létre hozták a Co-Nexus néven egy társaságot,akkori értékében 6 milliárd forint tökével aminek az volt a feladata,hogy politikai hatalmukat átmentsék a gazdasági hatalomba bármi áron.
Akitlosz
2017. július 13. 17:24
Annyit hallottam már ezt a "családi ezüst" dumát. Pedig nem is gyártanak, nem is árusítanak ma már új ezüst étkészleteket és hasonlóakat. Úgyhogy nem is lehet ilyen családi ezüstöt létrehozni. Van jó pár zacskónyi ezüst 200 forintosom az 1990-es évek első feléből. Hacsak az nem családi ezüst.
írmag
2017. július 13. 17:23
„A Kisemmizettek Érdekvédelmi Egyesülete szintén örömét fejezi ki a pár órával ezelőtt bejelentett hír hallatán, sikerült visszaszerezni az országnak a Seuso kincsek összes ismert darabját." ... és Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek meg semmi köze a felemlített államosításhoz, de így is egy nagyszerű alkalmat ad egy kis orbánozásra!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!