Az újságírók megtámadása durva lenne, de vannak aljasabb eszközei is a Fidesznek

2017. július 26. 08:48

Kormányoldalon erre a háborúra végtelen pénz van. A másik oldalt pedig fojtogatják.

2017. július 26. 08:48
Kálmán Attila
Kettős Mérce

„És a háború itt zajlik gőzerővel. Hogy a fejekben összemossák az újságírást ezzel a hazugsággyárral. Hogy fake news-ről, diktált anyagokról, hazug újságírókról kárálnak. Mégha csak olyan bután is, mint Németh Szilárd. De a módszer működik, mert nem 10 millió médiaszakértő országa vagyunk. Az »olvastam az újságban« és a »láttam a tévében« hatalmas meggyőző erővel bír. Sokkal nehezebb megmagyarázni, hogy ami ott van kinyomtatva a Ripostban, vagy ami megy az M1-en, az nem úgy van ám.

Sőt, ahányszor elmondják, hogy nem úgy van ám, annyiszor könnyebb a Fidesznek rámondania rendes médiatermékre, hogy FAKE, hogy hazug, hogy ügynök írta. Mert beragad az embereknek az is, hogy az általuk médiának kezelt propagandatermékeket folyamatosan kritizálják. És ha a kormánynak kedves médiát lehet kritizálni, akkor már miért ne lehetne kígyót-békát ráhordani a kormánynak nem kedves médiára is? Hiába jogos az egyik kritika (hiszen tényekkel cáfol hazugságokat, szűkös erőforrásokkal, saját magát veszélyeztetve mutat rá a túlhatalom káros lépéseire) és jogtalan a másik (hiszen összeesküvés-elméleteket fabrikál tények nélkül, uszít és hergel). Így válik a jogos médiakritika is fegyverré a propagandisták és kormánykommunikátorok kezében.

Kormányoldalon erre a háborúra végtelen pénz van. A másik oldalt pedig fojtogatják. Ez a gazdasági része a hadviselésnek. Viszont ez azzal kiegészülve lesz igazán hatékony, amit eggyel feljebb írtam a médiatartalmak összezagyválásáról: Putyin is megirigyelné ezt a fajta információs hadviselést.

Ehhez képest egy-egy újságíró cseszegetése már semmiségnek tűnik.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csurcsányi
2017. július 26. 19:19
A balliberális és független magyar média már 1993-94 óta folytat háborút a Fidesz ellen,2010 óta a háborúban nemzetközi segítséget a ballibsik.
Karbantartó9
2017. július 26. 17:05
Hazaáruló, külföldön a magyarokat gyalázó szemetekkel szemben minden eszöz korrekt eszköz!
lofejazagyban
2017. július 26. 15:25
Kálmánka, a kettősmércét és a bele írókat meg ki tartja el, he?
balbako_
2017. július 26. 13:24
Soros és Simicska a sokszorosát költi propagandára, mint amennyit a magyar kormány valaha is fordíthat ilyen célra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!