Egyetlen év alatt felfalta a teljes megyei lappiacot a Fidesz!

2017. július 31. 19:46

Ahol ilyen mértékű a médiakoncentráció, ott a jól működő ország képe válik lehetetlenné, és a mindent elnyomó hatalom veszi át a helyét.

2017. július 31. 19:46
Jámbor András
Jámbor András
Kettős Mérce

„Ez pedig nem csupán elvontan demokratikus szempontokból fontos, hanem azért is, mert az életünk folyamán számos alkalommal kerülünk szembe a hatalom valamilyen formájával, márpedig ha nincs szabad, vagy korlátozott a nyilvánosság, sokkal nehezebben védjük meg magunkat.

És ott van a kritika kérdése is. Elég végignézni a BKK mostani történetén: mi történt volna, ha nincs senki, aki ezt megírja? Márpedig a megyei napilapok beszántásával újra kevesebb helyen lett olyan sajtó, ahol ki tudják ásni a rosszul működő dolgokat, vagy kritikát tudnak gyakorolni a városvezetéssel szemben. Helyi sajtó híján az ország számos területe válik még inkább a korrupt kiskirályok birodalmává!

Ahol ilyen mértékű a médiakoncentráció, ott a jól működő ország képe válik lehetetlenné, és a mindent elnyomó hatalom veszi át a helyét. Egyre inkább egy olyan ország felé haladunk, ahol nem a jó kormányzás a fontos, hanem a hatalomnak kedvező kormányzás. Szabad média nélkül nem lehet szabadnak, a hatalomtól függetlennek maradni az országban.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 128 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ligeti
2017. augusztus 02. 07:35
Eddig kié volt a médiapiac? Tán csak nem a mostani ellenzékké? Az nem szúrt szemet senkinek, hogy minden lap az MSZP-SZDSZ kezében volt? Az médiaszabadság volt? Kedves Kettős Mérce, nem mér Ön is kettős mércével?
csurcsányi
2017. augusztus 01. 18:33
2002 -n amikor a Fidesz a média piac újra osztásáról akart a baloldallal tárgyalni,akkor az volt a válasz ha az Orbánnak média kell VEGYEN MAGÁNAK.
csurcsányi
2017. augusztus 01. 18:19
Kedves balliberálisok lassan kérdezem,hogy még a Jámbor is megértse:Miért nem vettétek meg?
stabilitás
2017. augusztus 01. 17:19
Ha egy kormány ilyen ügyes, akkor megérdemli! Egyébként a média szabadsága megvan, csak a hazug médiákat kell kiiktatni. Ezek a lapok, pedig a hazugságokat és csúsztatásokat ontották a világba!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!