A Fidesz így tartja markában a teljes magyar médiát

2017. január 25. 07:36

Nyilván szakmai döntés született a Médiatanácsnál. És nyilván ebbe a szakmai döntésbe Orbán Viktornak és bandájának nem volt beleszólása. Ahogy az is teljesen véletlen, hogy az Origo már az ülés megkezdése előtt tényként írt az ítéletről.

2017. január 25. 07:36
Jámbor András
Jámbor András
Kettős Mérce

Másrészt más ügyekben gyorsabb és határozottabb a Médiatanács és a GVH. Míg ehhez a döntéshez 5 hónapra volt szükségük, addig a nyáron két hét alatt engedélyt adtak arra, hogy a feltehetően Mészáros Lőrinc által megvásárolt Mediaworks megvegye a Pannon Lapok társaságát, és így a megyei napilap piac és netes megyei piac 60%-át egyesítse egy cégér alatt, amely a fentiek mellett a legnagyobb politikai napilapot, és sport napilapot is tulajdonolja. Még ennél is gyorsabban, egy hét alatt hagyták jóvá feltehetően Mészáros Lőrinc Mediaworksbeli tulajdonszerzését.

Arról pedig ne is beszéljünk, hogy egy független GVH és egy független Médiatanács vajon hagyta volna-e a magyar lappiac ilyen szintű egyoldalú politikai koncentrációját. Ez a GVH és ez a Médiatanács persze hagyta.

Ellenben azt, hogy egy TV vásároljon magának netes portfóliót, úgy tűnik nem hagyta jóvá, és nem villámgyorsan, két hét alatt döntött, hanem 5 hónap alatt.

Nyilván szakmai döntés született a Médiatanácsnál. És nyilván ebbe a szakmai döntésbe Orbán Viktornak és bandájának nem volt beleszólása. Ahogy az is teljesen véletlen, hogy az Origo már az ülés megkezdése előtt tényként írt az ítéletről.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2017. január 26. 08:56
Tudod miért tarja a markába a Fidesz az egész médiát mert ti csak a faszotokat tartottátok a markotokba, amíg hatalmon voltatok Marok Marcsi elvtársnő. Ja Meg Bokros Lalyos bácsit is.
atila68
2017. január 25. 18:29
Miről beszélsz Legalja?
toyoda
2017. január 25. 14:50
Milyen "teljes médiát", te hülye állat?
ykzsmed
2017. január 25. 14:08
Kedves Jámbor András! Ezek szerint téged is a markában tart a Fidesz, vagy csak hőbörögsz, mert sajtó-, szólás-, média-szabadság van. Lám-lám! azt írhatsz meg amit akarsz, és az rtl-ben, átv-ben, stb. azt mondhatsz amit akarsz! Ugye mennyire tart a markában a fidesz? Vagy csak (hogy nemzeti nagyságunkat idézzem):" Majdnem beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mint hogyha kormányoztunk volna. Ehelyett hazudtunk reggel, éjjel meg este….. Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi. És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk,..."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!