Trump és Magyarország

2016. december 09. 08:15

Nagyon úgy fest, hogy a nép, már a közeljövőben, Európában is a maga igényeihez igazítja a választott politikusai értékrendjét. Hogy Ausztriában még nem nyert a jobboldal, csupán átmeneti megtorpanás.

2016. december 09. 08:15
Bencsik Gábor
Bencsik Gábor
Magyar Idők

„Az elit és a nép elszakadása világjelenség, amelyet a nép, élve a demokrácia lehetőségeivel, a választások útján korrigál. Ez magyarázza, hogy az outsider milliárdos, Donald Trump hogyan győzhette le a média és a politikai elit kilencvenöt százalékának (ez szó szerint értendő) támogatását élvező, vérprofi szakemberekkel körülvett, a politika minden titkát ismerő Clintont. Milliárdos volta ezúttal kifejezetten előnyére vált, mert el lehetett róla hinni, hogy a pénzvilág nem tud nála a kampánytámogatásért cserébe későbbi előnyöket vásárolni – ahogy amúgy minden választási kampányban megteszi.

És volt Trumpnak még egy csodafegyvere, bár tagadja, hogy a birtokában lett volna. Több mint valószínű, hogy a lelke mélyén egyetlen pillanatra sem hitte el, hogy nyerhet (ahogy más sem), ezért megengedte magának, hogy a végletekig őszinte legyen. Erre nézve volt egy árulkodó megjegyzése: amikor az őt addig ímmel-ámmal, de támogató Republikánus Párt gyakorlatilag elhatárolódott tőle, válaszul úgy fogalmazott, hogy végre teljesen felszabadultnak érzi magát. Ez is előnyére vált: végre egy ember, aki még a saját pártjának sem lekötelezettje.

Trump titka az őszinteség volt, a politikai korrektségnek nevezett verbális diktátumok semmibe vétele. Igen, ennek az embernek ami a szívén, az a száján, gondolták a választók, és megbocsátották neki azokat a vad kijelentéseket is, amelyeket amúgy időnként maguk is gondoltak, csak nem mertek kimondani.

Európa vezető politikusainak mindebből érdemes messzemenő következtetéseket levonniuk – akik nem teszik, hamarosan megfizetik a mulasztás árát. Nagyon úgy fest, hogy a nép, már a közeljövőben, Európában is a maga igényeihez igazítja a választott politikusai értékrendjét. Hogy Ausztriában még nem nyert a jobboldal, csupán átmeneti megtorpanás. A régi politikának már ott is vége. Ami Magyarország számára is kedvező fordulat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OberEnnsinnen
2016. december 09. 15:45
"Európa vezető politikusainak mindebből érdemes messzemenő következtetéseket levonniuk – akik nem teszik, hamarosan megfizetik a mulasztás árát. A régi politikának már ott is vége. Ami Magyarország számára is kedvező fordulat.”" A következtetést OV-nek, a Fidesz-KDNP-nek is kőkeményen le kell vonniuk! 1. Korrupció, haverok, lopás témában teljes, 100%-os őszinte reakció teljes mélységben és szélességben. 2. Ciprasz bejelentette: a görög nyugdíjasok 600-800 eurós karácsonyi ajándékot kapnak. Orbán ne jelentsen be semmiféle 1,6%-os nyugdíjemelést, sem Erzsébet-utalványt. Arra megvannak a megfelelő államtitkárok, vagy miniszter. Ne akarjon Orbán Viktor egy személyben, kapus, hátvéd, előkészítő és mezőny legjobbja, gólkirály lenni. Plusz, még a meccset is ő vezetné. Érthető voltam? Lássa el azt, amire megválasztottuk: legyen a MINISZTERELNÖKÜNK!
madarasi.abel
2016. december 09. 12:41
"Trump titka az őszinteség volt" lofr Trump titka az, hogy nem korlátozták a szabályok: hazudhatott, amit akart, majd annak az ellenkezőjét is. Trump titka a valóságsón nevelkedett embertömeg: kiszavazósót csinált a választásokból, és az ilyen műsorokban ő a profi. Kellett emellett az is, hogy a politikai elit elfelejtkezett arról, hogy az ő dolguk az emberek napi problémájára megoldásokat kínálni. Egy munkájának elvesztése miatt rettegő munkás szarik a demokráciára, szarik a fékekre, az egyensúlyokra. Bezzeg, ha valaki újra naggyá teszi Amerikát, s visszatér a mitológiai múlt, akkor minden megint jó lesz. Alig várom, hogy Trump milliárdos kormánya hogyan fogja orvosolni a köz valós problémáit. Már előre élvezem, mekkora pofára esés lesz. Már előre élvezem, hogy fogjátok ti szidni Trumpot, ti, kik most sztároljátok ezt az erkölcstelen férget.
emhem
2016. december 09. 11:14
"Hogy Ausztriában még nem nyert a jobboldal, csupán átmeneti megtorpanás." itt valami tévedés van. ausztriában a jobboldal által is támogatott jelölt, van der bellen nyert.
noMores
2016. december 09. 10:56
Mi a fasz? A nep igazitja a politikusok ertekrendjet? Nalunk az nem is letezik! Mikor lesz bekemenet, seggnyalokam?...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!