Jöttek az egyre abszurdabb ötletek

2016. október 01. 15:29

Azt mondták, hogy a szocik is ezt csinálják. Nem szép a választási szabályok megsértése, de a cél nemes. Akkor én is bevettem ezt. Interjú.

2016. október 01. 15:29
Tomanovics Gergely
Népszabadság

Miért, hiszen az MSZP arra az időszakra már mélyponton volt?

Gyurcsány háttérbe vonulása kockázati tényező lett. Libás történet ide vagy oda, Bajnait nehezebb volt kikezdeni. Ekkor dobta be a Fidesz kampányfőnöke, Gyürk András, hogy hívjuk fel a figyelmet arra: a kormányfőcsere nem hozza el az MSZP megújulását. Megkérdezte tőlem, tudnék-e egy olyan videót készíteni, ami Bajnait Gyurcsányhoz köti. Ekkor készült el a montázs, amiben Gyurcsány arca fokozatosan átváltozik Bajnaivá. Ezt az ötletet vitték aztán tovább 2013-ban „Az együtt tették tönkre” kampányban. 

A könyvében azt is leírja, milyen tudatosan használták a szélsőjobbos szubkultúrát.

Gery Greyhoundként rendszeresen elküldtem a videókat a kuruc.infónak, kapcsolatban álltam Tomcattel is. Emiatt még ma is megkapom a „náci” bélyeget, pedig soha, semmilyen szélsőséges nézetekkel nem tudtam azonosulni. Megjegyzem, ez nem volt kidolgozott stratégia, csak tudtuk, hogy a kurucot a Fideszen belül is sokan olvassák. Persze mindig megvolt a kockázata annak, hogy ezzel a szavazókat a Jobbik felé tereljük, de akkor a fő cél Gyurcsány gyengítése volt. 2009-ben aztán látványosan és direkt nekimentem egy olvasói levélben a kuruc.infónak, hiszen nem akartam tovább takargatni, hogy a Fidesznek dolgozom. (...)

Miért tette közzé 2012-ben a Kubatov Gábor vezényelte mozgósítást bemutató filmet?

A felvételek a pécsi választás előtt készültek belső használatra. Oktatóvideónak készült az aktivisták számára. Én vágtam meg, rajta volt a vincseszteremen, ami hazavittem, mert otthon is dolgoztam. Megtaláltam, és úgy éreztem, meg kell mutatni a világnak.

Amikor 2009-ben megvágta, nem aggasztotta, amit lát?

Azt mondták, hogy a szocik is ezt csinálják. Nem szép a választási szabályok megsértése, de a cél nemes. Akkor én is bevettem ezt.” 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Héja
2016. október 02. 12:25
MIndig mindenütt van egy magamutogató figura, aki némi pénzért, hírnévért hajlandó "kitálalni". Semmi konkrétat nem mondott, csak a pofája jár. Pár perc hírnév, oszt' ő is megy a levesbe. (Lásd: Pityinger Dopeman, Paprika Kinga, Gulyás Márton, Tétényi Éva, fekete ruhás nővér, Pukli direktor, stb.)
Morgen
2016. október 01. 18:26
Valami greyhound nevű kommentelőre emlékszem. Elég szaralak volt.
C.Dömötör
2016. október 01. 17:36
Az igazság az, hogy a Népszabi már rég leakarta hozni ezt az interjút. De a sors, és a véletlenek játékából pont a mai napra sikeredett. Tehát, ha valaki is azt gondolja, hogy a Tomanovics interjú szándékosan lett erre a dátumra időzítve, az egy aljas félrevezető, egy becstelen hazudozó!! A Szerk.
tóth mária
2016. október 01. 16:53
Az árulókat mindenki megveti! ennyi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!