Pincér, két deci bazaltrezgőt!

2016. szeptember 29. 12:22

Értetlenül állnak a borosok a hír előtt, miszerint valami más nevet kellene adni az olaszrizlingnek.

2016. szeptember 29. 12:22
Bors
Borsonline

„– A névkínálatból talán a nemes lenne a legjobb, de nincs értelme. Akik az olaszrizlinget szokták meg, azok továbbra is így fogják kérni. Órákig kell majd magyaráznom, hogy mi ez a bor a kínálatban, és azt is, hogy miért nem árulunk olaszrizlinget – mondta Fülöp Judit borkimérő a Fény utcai borozóban.

(...)

– Ha muszáj, legyen pannon, de aki ezt kitalálta, az adja vissza a diplomáját! Az 1875-ben megjelent filoxérajárvány kipusztította az őshonos hazai szőlőfajtákat, a helyükre telepítették ezeket a francia oltványokat. Hogy a rizling mitől lett mégis olasz, azt homály fedi, de ha elődeink így hívták, akkor el kéne fogadni és nem okoskodni – vélte Seres Gyula borbarát a Fény utcai piac borozójában.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egysegelem
2016. november 01. 02:17
Olaszrizling? Hogy az olasz imperialista vilagbirodalom a markaba rohogjon? Egy fraszt! Nemes rizling! Ez kell a magyar dolgozoknak.
Mag Ányos
2016. október 22. 19:03
A poszt első mondata butaság. Ugyanis "borosok" találták ki az egészet. Persze lehet, hogy egy "borkimérő" jobban ért hozzá.
yanoo
2016. október 22. 19:03
Vagy tejbe-grízlit.Bár szerintem az nem finom.
C.Dömötör
2016. október 22. 19:02
Én már az első ez irányú hírnél ámultam. Nincs más gondjuk, ilyen sok idővel rendelkeznek? Az olaszrizling elnevezés meghonosodott, egy új elnevezés csak káoszt okozna. Magyarán: egy marhaság!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!