Nem stratégia írásával kell kezdeni

2016. augusztus 08. 14:48

Stratégiát nem úgy csinálunk, hogy leülünk, megvakarjuk a fejünket, és elkezdünk írni. De legfőképpen nem úgy, hogy felhívunk drága konzultánsokat, hogy írjanak nekünk stratégiát.

2016. augusztus 08. 14:48
Balogh Zoltán
Vinoport

„Nincsen értelme logót rajzolni a magyar bornak addig, ameddig a helyzetfelmérésben és a célokban nem tudunk megegyezni.Legyen konszenzus ezekben a pontokban. Tömör és lényegre törő stílusban bővíthetőek ezek a pontok. Senkinek nincsen a bölcsek köve a zsebében, és mindenki csak a saját szempontjaiból látja az ágazat helyzetét és céljait. Elismerem, hogy én is.

Mint az talán egyértelműen látszik, szerintem elsősorban a válságkezelésnek van itt az ideje, és nem légvárak építésének. Senki ne gondolja azt, hogy egy lékektől sújtott, süllyedő hajóban bárkinek az lenne a legfontosabb dolga, hogy a hajót jó irányba állítsa, vagy hogy nagyobb sebességre bírja. Nem. Az elsődleges feladat a lékek befoltozása és a süllyedés megállítása. Ennek az első lépése az, hogy felismerjük a helyzetünk válságosságát, és felmérjük a lékek helyét, nagyságát.

Nagyon jó beszélgetéseket lehetne a magyar borok stílusáról, a borvidékeink potenciáljáról, a régióink adottságairól folytatni. De ennek még nincsen itt az ideje. A pontos diagnózis megállapításának van itt az ideje.

Szükség lenne egy olyan sokszínű kerekasztal létrehozására, amiben progresszív, kompromisszumokra képes emberek gondolkodnak közösen. Nem egyesületekre, gittegyletekre és szervezetekre van szükség, hanem gondolkodni és vitatkozni képes, értelmes emberek közösségére. Egy olyan közösségre, ami független a politikai csatározásoktól, és amelynek tagjai képesek függetlenül, a saját rövid távú érdekeiken túl is látni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!