Varga Mihály mint új kormányfő

2016. július 22. 14:32

Mondanom sem kell, hogy a kormányrúd változatlanul a Fidesz kezében maradna, és Orbán Viktor is hasznosíthatná tapasztalatait az európai politikában.

2016. július 22. 14:32
Solymosi Frigyes
Népszabadság

„Meglepő hír kering a médiában: a legközelebbi parlamenti választás után esetleg Varga Mihály lenne az új miniszterelnök. Elgondolkoztam: miért ne lehetne ezt a változást már most megvalósítani? Itt nem kormányváltásról, hanem csupán kormányfőcseréről lenne szó, ami bizony a demokratikus világban gyakran megtörténik. Milyen bel- és külpolitikai változásokkal számolhatnánk, ha ez bekövetkezne? (...)

Mindez nyilván nem következne be egyik napról a másikra, de a társadalom támogatásával, következetes, kemény politikával meg lehetne teremteni ennek a demokratikusabb kormányzásnak az alapjait.

Előtérbe kerülnének a látványberuházásokkal szemben az ország fejlődését meghatározó beruházások. Feltehetőleg nagyobb figyelmet és több támogatást kapna az oktatás, a kultúra és az ország jövőjét meglapozó kutatás-fejlesztés (K+F). A kormány meghallgatná a különböző társadalmi rétegek javaslatait, és nem lenne szükség a bőrfejűek bevetésére a tiltakozók ellen. Eleve szóba sem kerülnének olyan intézkedések, amelyek több tízezer ember tiltakozását váltanák ki (lásd internetadó!). Hiszen a kormány minden nagyobb változás bevezetése előtt megtárgyalná azt az érintett rétegekkel. Minden, amit a társadalom jónak talál, természetesen változatlanul megmaradna. Mondanom sem kell, hogy a kormányrúd változatlanul a Fidesz kezében maradna, és Orbán Viktor is hasznosíthatná tapasztalatait az európai politikában.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
katus
2016. július 24. 16:51
A fideszes gazdaságpolitika állócsillaga, Varga "Hűtőgép" Mihály.Varga Mihály szerint attól lesz növekedés, hogy az Ön hűtőszekrénye elromlik :DDDDD https://kuruc.info/galeriaN/egyeb/ovtanulm123614.jpg (orbán ,soros és varga mihály a parlamentben jól érzik magukat :) Összenő ami összetartozik...:D ww.origo.hu/itthon/20141218-varga-mihaly-kituntette-kuncze-gabor-feleseget.html
Eisenberger Benjámin
2016. július 23. 22:18
Szóljatok már ennek a vén bolsi fasznak, hogy nem 2004 van, Orbán nem Medgyessy, Varga pedig nem Gyurcsány. Ennyi.
Sulammit
2016. július 23. 10:40
Ne fantáziálj! Orbán Viktor lesz a miniszterelnökünk.
Vidėken újrakezdő
2016. július 23. 08:55
Hol van már független politikus? Mindet kintről mozgatják, mint a sakkbábut.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!