A Disney igazán elkapta a fonalat Star Wars-ügyben

2016. július 19. 11:12

A régi és az új rajongók is megkapták a magukét az idei Star Wars Celebration Europe-on. Mindenki elégedett lehet.

2016. július 19. 11:12
Földi Bence
HSWP

Thrawn a filmek eredeti folytatásának szánt Timothy Zahn-féle Thrawn-regénytrilógia főszereplője. A mostani bejelentés duplán szép gesztus: egyrészt mert pont idén, május 2-án lett 25 éves a Zahn-féle trilógia első része, A Birodalom örökösei. Akkor hosszabban meséltem az MNO-nThrawnról és a trilógiáról.

Másrészt egy olyan karaktert emeltek vissza a kánonba, akit a rajongók régóta szívesen láttak volna. Petíció is indult azért, hogy Dave Filoniék, a Lázadók animációs sorozat alkotói rakják már bele a kék bőrű, vörös szemű humanoidot a sorozatba. Végül sikerrel jártak, ám ez nem jelenti azt, hogy Zahn trilógiája visszakerült a kánonba.

Éppen ellenkezőleg: továbbra sem hivatalos folytatása ez a klasszikus filmtrilógiának, ugyanakkor a szereplőt beemelik. Az egészre maga az író, a Star Wars-berkekben kultszerzőként tisztelt Timothy Zahn is áldását adta, olyannyira, hogy Thrawn címmel letett az asztalra egy új regényt, amely 2017-ben jelenik meg. Mármint szó szerint letette az asztalra, ugyanis Facebook-oldalán bejelentette, hogy befejezte a könyvet.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!