A „geek kultúra” meg a progresszívek

2016. május 27. 10:32

A Mandiner sci-fi részlege véres szájjal marcangolja szét szerencsétlen geekeket akik egyébként az egészről mit sem sejtve csak szórakozni akartak a kedvenc hobbijuk társaságában egy kényelmes fotelban. Lássuk…

2016. május 27. 10:32
Deansdale
Deansdale

A progresszívek szép sorban mindenkit megtámadnak, senki nem maradhat békében a fenekén. Ahogy megtalálnak egy szubkultúrát, rögtön kiderítik, hogy az szexista, rasszista, meg fób mindenféle szexuális beállítottsággal szemben aminek a képviselőit élőben még sosem látták. Természetesen a geek kultúra sem maradhatott ki, a legkevésbé maszkulin, legártalmatlanabb szerencsétlenek köre, akik fél karjukat adnák egy geek barátnőért, de legalább két lábujjat már azért is, ha csak feltűnne egy nő az érdeklődési körükben. A mandiner sci-fi részlege véres szájjal marcangolja szét szerencsétlen geekeket akik egyébként az egészről mit sem sejtve csak szórakozni akartak a kedvenc hobbijuk társaságában egy kényelmes fotelban. Lássuk... (…)

Égbekiáltó baromság azt hinni, hogy ha valaki nem szeretne sci-fi címszó alatt aktuálpolitikai propagandát olvasni, az olyan könyvet szeretne helyette, amiben nincsenek nők vagy színesbőrűek. Ezek a félkegyelmű progresszívek nem tudnak elképzelni a két véglet között semmit; valaki vagy kizárólagosan a kisebbségek kérdésével foglalkozik, vagy gyűlöli mindet. Olyan nincs, hogy egyszerűen csak egy olyan könyvet szeretnék olvasni, ami nem arról szól, hogy a fehér férfi öl, butít és nyomorba dönt. Eleve mekkora húgyagyúság az a képzettársítás, hogy a nők »baloldali elem«? De ugyanígy persze kérdezhetném azt is: mióta baloldali állásfoglalás négernek vagy melegnek lenni? Milo Yiannopoulos, az alternatív jobboldal egyik nemrég született vezéregyénisége történetesen »veszélyes köcsög turné« néven tart előadói körutat (értsd: nyíltan meleg a srác), de gondolom ez téged nem zökkent ki abból a téveszméből, hogy a jobbosok homofóbok és melegnek lenni egyenlő a balossággal.

És itt eljutottunk a következő önleleplezéshez: hiába hirdetitek fröcsögve, hogy a progresszív sci-fit unó írók és olvasók mind egy szálig fehér hetero férfiak akik mindent gyűlölnek ami nem fehér hetero férfi. Csak rá kell nézni a bús blökikre és még a vakok szemét is rögvest kiveri, hogy vannak köztük nők, melegek, színesbőrűek - csakúgy mint az általuk Hugóra jelöltek között. Nem is igazán értem miért tartjátok jó ötletnek úgy hazudni, hogy egy egyszerű pillantás a témára azonnal lebuktat benneteket. Mi a fenének magyarázod, hogy ezek az emberek utálják az általatok kisebbségeknek aposztrofált csoportokat miközben vannak köztük ilyenek és még díjakra is jelölik őket?! (…)

Ha már szóba került a Gamergate, annak is pontosan ugyanaz volt a célja mint a bús blökiknek: kiebrudalni az idióta propagandát a szubkultúrájukból. Végülis el lehet azon filozofálni, hogy mekkora kreténség kisebbségek elnyomásáról beszélni olyan iparágakban, ahol a termékeket az emberek online rendelik meg és egyedül fogyasztják őket otthonuk nyugalmában. Hogy a fészkes fenébe lehetne megakadályozni egy nőt, meleget vagy négert abban, hogy a Steam accountján megvásároljon egy játékot, letöltse, majd akár halála napjáig játsszon vele? Ugyanez elmondható a könyvekre is, de pont ugyanannyira a játékok vagy könyvek írására is. Ki akadályozta JK Rowlingot abban, hogy minden idők egyik legsikeresebb és leggazdagabb írója legyen? Mi akadályoz bárkit abban, hogy a word-jében bepötyögjön valamit és aztán feltöltse az amazonra mint ebookot? Még ha egyesek akarnák is a kisebbségek elnyomását, nem létezik rá módszer, technológia. Ahogy pedig a Hugo legutóbbi 10 évén látszik, ha valakik el voltak nyomva díjazás terén azok pont a konzervatív hetero fehér férfiak voltak. Progresszívék szerint egy olyan kifacsarodott világban élünk, ahol az van elnyomva aki minden évben díjat nyer, és azok által akik soha nem nyernek semmit. Brilliáns!

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!