Marketingakció az újabb „nemzeti konzultáció”

2016. február 11. 14:47

A kormány „nemzeti konzultációval” kérdezné meg a lakosságot, támogatná-e a terrorveszély elrendelését lehetővé tevő módosítást. Az eredmény aligha lehet kérdéses. Már csak azért sem, mert ilyesfajta kérdésekre nemrég adott választ az ország népe.

2016. február 11. 14:47
Zádori Zsolt
Helsinki Figyelő

Ne menjünk bele, hogy a »kérdések« milyenek, és abba se, hogy maga a kiértékelés mennyire tekinthető megbízhatónak. Egy pillanatra most vegyük komolyan az eredményeket, ha már elvertek rájuk 960 milliót. Ezek szerint jó féléve a válaszadók 70,5%-a saját élete szempontjából is nagyon fontosnak tekintette a terrorizmus problémáját. 39,3% látta komoly esélyét annak, hogy Magyarország is terrorcselekmények célpontjává válhat. 61,1% szerint nyilvánvaló összefüggés van a »bevándorlás« és a terrorizmus között. És 77,4% teljes szívvel támogatja a kormány »új megközelítését«. Minek megismételni mindezt? Hisz a kormány maga is tudja jól, mi lesz a válasz arra kérdésére: Az ellenzéki pártok egyike sem támogatja, hogy Magyarország képes legyen megvédeni magát a fokozódó terrorveszéllyel szemben. A kormány a magyar emberek biztonsága érdekében múlhatatlanul szükségesnek tartja az Alaptörvény módosítását. Ön támogatja-e ebben a kormányt?

Karinthy Frigyes Ady-paródiájában feltette a kérdést: »Hát maga megbolondult, / Hát maga megbolondult, / Hogy mindent kétszer mond, kétszer mond?« Bolondnak a legkevésbé sem neveznénk a kormányt, viszont az elég jól látható, az Alaptörvény-módosítás körüli habverés nekünk, polgároknak »felgerjeszti szittya vérünk«, ami aztán ürügyül szolgálhat akár az előrehozott választásokra is. A »nemzeti konzultációt« tehát aligha tekinthetjük másnak, mint a kormány direkt marketinges akciójának.

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
madarasi.abel
2016. február 25. 19:28
Elmondom, hogy mi van. Vajna papa felvett egy csillárd forint hitelt a TV2-re. Muszáj valamiből kifizetni, ezért jól jön a permanens háború, meg a milliárdos kormány-kampányok, amik aztán reklámbevételként kihúzzák a pénzügyi szarból a tévét. És csak mellékesen kérdezem meg: hány nemzeti konzultáció után tarthatjuk meg végre a népszavazást a vasárnap zárva tartásról?
kukagyerek
2016. február 15. 05:14
Megy majd a zakarzolik-balbakók mélyebbre hülyítése!
vigyor
2016. február 12. 09:10
Marhaság...speciel én, az előző konzultációban sem mondtam mindenre igent. Most sem tenném....illetve most még kevésbé. Mert amíg, igen, van összefüggés a migráció és a terrorizmus között, és igen, támogattam és támogatom a kormányt abban, hogy a migrációt megfékezze, addig határozott nemet mondok majd arra, hogy a kormány anélkül jelentse be a terrorveszélyt, amit tényekkel igazol, és határozott nemet mondok arra, hogy jogkorlátozásokat vezessenek be. Ugyanakkor igent mondanék arra, hogy a hadsereget, ugyanolyan jogkörrel mint amit a határokon lát el, az országon belül is megtehesse. Szóval kedves, inkább arra biztass mindenkit, hogy töltse ki azt a nyomorult ívet, vili?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!