Orbán a rádióban pontosan bemutatta, mi a baj a terrorveszély-tervvel

2016. február 05. 19:17

Most a miniszterelnök félreérthető félmondata elég volt, hogy a fél média tényszerű veszéllyel legyen tele. Ez pedig nemcsak az alkotmánymódosítás miatt veszélyes.

2016. február 05. 19:17
Plankó Gergő
Plankó Gergő
444

Ha jóindulatúan azt is feltételezzük, hogy a miniszterelnök csak véletlenül fogalmazott félreérthetően az első válaszban (ami egy ilyen súlyú témában önmagában is elég nagy baj), a másodikban már direkt nem ad erre egyenes választ. »Nem az a kérdés.«

Ahogy az erről szóló cikkünkben írtuk, épp ez a legnagyobb baj a javaslattal. Hogy a kormány pontosan meghatározott feltételek nélkül, lényegében bemondásra hirdethetne terrorveszélyt. Az pedig feltűnően visszatérő elem a kormánykommunikációban, hogy politikai célok alapján dobják be ezt a kifejezést. Most a miniszterelnök félreérthető félmondata elég volt, hogy a fél média tényszerű veszéllyel legyen tele.

Ez pedig nemcsak az alkotmánymódosítás miatt veszélyes. Hanem azért is, mert attól még, hogy a kormány manipulál ezzel, létezik valós terrorfenyegetés is. A társadalomnak az a része pedig, amelyik mondjuk kritikus a kormánnyal szemben, ugyanúgy megérdemli, hogy az adójából fenntartott állam őt is megvédje. Ha viszont azt látja, a kormány rendszeresen játszik ezzel a kifejezéssel saját céljai kedvéért, akkor lehetséges, hogy egy valódi vészhelyzetben sem fog bízni az állami szervekben. Ez pedig nem azoknak a felelőssége lesz, akik felhívták a figyelmet egy javaslat veszélyeire, hanem azoké, akik politikai terméket csináltak a terrorveszélyből.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dick52
2016. február 07. 06:59
Arra azért kiváncsi lennék, hogy mit szólna ez a hülyegyerek, ha a kölnihez hasinló atrocitások történnének Magyarországon?
Kanóc
2016. február 06. 19:15
Gergő lassan abba korba lép, amikor már saját maga is be tudja takargatni a mackóját, anyu nélkül.
áfonya
2016. február 06. 12:32
Dollár kommunista shalom elvtársak fogytán a pénz .görögnél , vándorok panaszkodnak éheznek nincs pénzük,..eljött az idő most kezdődik a káosz az amerika elvtárs nem pénzeli tovább a zsoldoskatonáit. Bankkártyát nem töltik fel , habzsi dőzsinek vége...Amerika úgy gondolja megtelt Európa most már indulhat a forradalom a rablások a fosztogatások , a gyilkolások az élelemért ,németek csak bámulják az üres boltokat betolakodók a merkel kedves vendégei boltokat kifosztják
áfonya
2016. február 06. 12:30
Merkel egy fasorban van Hitlerrel ,rejsztag másodszorra is égni fog.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!