Köznevelési Kerekasztal: újabb kudarc a rendszerellenes ellenzéknek

2016. február 10. 12:32

A pedagógusokkal rossz lóra tettek az ellenzéki megmondó emberek, ebből az ügyből sem tudtak politikai tőkét kovácsolni, ismét elmaradt a „lázadás”.

2016. február 10. 12:32

„A múlt héten már látható volt, hogy nem lesz semmi a balliberálisok által fűtött utcai megmozdulásokból, csupán a minden tüntetésen kint lévő keménymag ment ki az utcára, nem alakult ki az internetadó elleni tüntetésekhez hasonló társadalmi elégedetlenség. A kormány tanult korábbi hibáiból és gyorsan reagált a felmerülő kritikákra, nem hagyta, hogy a jövő generációját meghatározó köznevelés ügyét a rendszerellenes ellenzék napi politikai üggyé, utcai tüntetésekké degradálja.

A pedagógusokkal rossz lóra tettek az ellenzéki megmondó emberek, ebből az ügyből sem tudtak politikai tőkét kovácsolni, ismét elmaradt a »lázadás«. A balliberálisok állítása, miszerint »A Klik nem megoldás, hanem maga a probléma« a pedagógusok szerint hamis: megfelelő korrekcióval és a szakmai viták után véghezvitt átalakításokkal igenis működőképes lehet a jelenlegi köznevelési rendszer. Ehhez persze szükség van a kormány belátására, miszerint minden logikus és szakmai érvet meg kell hallgatni és annak megfelelően finomítani kell a már kialakított szisztémákon.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2016. február 10. 15:58
A szokásos - és kudarcos - év eleji műbalhé.
Nemzeti Mutyikos
2016. február 10. 15:48
danika, megint elkurtad! http://index.hu/belfold/2016/02/10/meglepo_fordulat/ A miskolci Herman Ottó Gimnázium országos tiltakozásához csatlakozott iskolák nem fogadják el a kedden összeült köznevelési kerekasztalt. Bár a Herman igazgatója kedden pozitívan nyilatkozott a kerekasztalról, a Tanítanék Mozgalmat támogató 737 iskola képviselői valódi rendszerszintű változást akarnak és teljesen új közoktatási törvényt. Szombaton a Kossuth téren tartanak tüntetést.
írmag
2016. február 10. 15:39
Az ellenzéki próbálkozások több parttal és több part nélkül folyamatosak, vak tyúk alapon, teljesen felelőtlenül az ország ügyeiben. Most megint sz oktatásra került sor, a szakértő biztos a nyelvvizsgamentes kotkoda volt. (szavazat újraszámlálás nem lesz?)
boszorkánypöröly
2016. február 10. 15:07
A kerekasztal pedagógus résztvevői legalább megtapasztalhatják, kikkel is van dolguk igazából.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!