Aszú: koccints és felejtsd a konyhapulton

2015. december 20. 14:59

Az aszú az egyik nagy kincs és érték, amit a természet adni tud. Értékelni kell, mi is ezt tesszük, hiszen generációk óta bort készítő családként tudjuk, hogy maga a szőlőművelés, és szüretkor az aszús szemek válogatása, majd a bor elkészítése hatalmas és csodálatos munka.

2015. december 20. 14:59
Homoky Dorottya
Drunken Kitchen

„Nálunk Tokajban egy bontott palack aszú mindig van a konyhában. Általában a pulton, hogy kéznél legyen, mert vagy a készülő ételhez, édességhez teszünk egy kicsit, vagy a teát ízesítjük vele, vagy csak úgy kortyolunk belőle. Ez nálunk így természetes, és lehetne minden háznál, minden vidéken egyre természetesebb, legalább az ünnepekkor. Azt mondjuk mi is: Koccints aszúval! karácsonykor.

Az aszú az egyik nagy kincs és érték, amit a természet adni tud. Értékelni kell, mi is ezt tesszük, hiszen generációk óta bort készítő családként tudjuk, hogy maga a szőlőművelés, és szüretkor az aszús szemek válogatása, majd a bor elkészítése hatalmas és csodálatos munka. Csodálatos, mert utána nap mint nap értékelni tudjuk, hogy mit tud a természet, és mit tud Tokaj. Az itt készülő aszú lelke ugyanis a szerkezetében van. Az olykor extrém magas cukor mellett is jól eső tud maradni, mivel a magas savak és a tokaji hagyományos szőlőfajták szerkezete kiegyensúlyozzák ezt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!