Innen szép nyerni

2015. december 03. 10:25

A rizling az egy olyan bor volt, amit egy söntéspultból mertek ki egy alumínium kanállal, és öntötték bele egy talp nélküli pohárba. Ezt a bort nem is olaszrizlingnek hívták, csak rizlingnek. Interjú.

2015. december 03. 10:25
Figula Mihály
Borászportál

„- Széles szortimenttel dolgozol, az olaszrizling hol helyezkedik el benne?

- A szívünk csücske. Van több szőlőfajta, de nyilván a domb (a termőhely - a szerk.) a meghatározó, engem az olaszrizling és a domb motivál.

- Hol van a helye szerinted a magyar piacon?

- Nem szabad ezzel sokat foglalkozni, volt egy nagyon ködös korszak, rendszerváltás után, Apu elkészítette az első olaszrizlingeket, azt mondták a kollegák, hogy Misi, ezek a borok nagyon finomak, de ki fogja ezeket megvenni? Aki élt az előző korszakban, meg az újban is, az emlékszik rá, hogy még a rendszerváltást követő években is – előtte meg aztán pláne –, a rizling az egy olyan bor volt, amit egy söntéspultból mertek ki egy alumínium kanállal, és öntötték bele egy talp nélküli pohárba. Ezt a bort nem is olaszrizlingnek hívták, csak rizlingnek.

Nos, innen szép nyerni. Ma ott tartunk, hogy a dűlőszelektált borainkat a hordóból értékesítjük. Gyakorlatilag előjegyzés alapján elfogy az összes dűlőszelektált rizling. És nem csak a hazai piacon, hanem most már exportban is erős az olaszrizling. Óriási fordulat van, és ugyanezt látom a furmintnál is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brise
2015. december 05. 01:27
Javaslom megkóstolni a Figula Zenitet. Ár-érték arányban a legjobb borok közt van. Misike nagyon jól csinálja, amit csinál.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!