Sok barátom van Magyarországon, az RTL Klubnál kevesen

2015. november 09. 07:10

Sohasem tárgyaltam Lázár Jánossal, ezeken a megbeszéléseken a magyar RTL menedzsmentje nem vett részt. A tulajdonos képviselői egyeztettek a kormányzattal.

2015. november 09. 07:10
Dirk Gerkens
Világgazdaság

– Néhány hónapja a családját is veszélyben érezte Magyarországon, ezért elhagyták az országot. Most pedig visszatért. Javult a helyzet?

– Nem azért hagytam el Magyarországot, mert megijedtem volna, hanem azért, mert nem volt munkám, ugyanis kirúgtak az RTL Klubtól.

– Mielőtt távozott Magyarországról, kemény vitát folytattak a kormányzattal a reklámadó csökkentéséről. Egyes információk szerint a távozása volt az ára annak, hogy a kabinet mérsékelje az adót.

– Erről az akkori főnökeimet kellene megkérdeznie. A szerződésem szerint ugyanis a távozásom okát nem kellett megindokolni. Nekem azt mondták, és nyilvánosan is ezt képviselték, hogy magyar vezérigazgatót szerettek volna az RTL Klub élére. Elküldtek, én pedig bepereltem a volt munkáltatómat, de erről többet nem szeretnék mondani.

– Milyen volt a kormánnyal, Lázár Jánossal folytatott tárgyalások hangulata?

– Sohasem tárgyaltam Lázár Jánossal, ezeken a megbeszéléseken a magyar RTL menedzsmentje nem vett részt. A tulajdonos képviselői egyeztettek a kormányzattal.

– Tehát viharosan távozott az RTL Klubtól, maradtak még barátai?

– Sok barátom van Magyarországon, az RTL Klubnál kevesen.

(...)

– Azt már korábban jelezték, hogy politikamentes tévét akarnak csinálni. Hogyan garantálható ez akkor, amikor a tévé tulajdonosa kormányzati szereplő?

– Ki más garantálhatná ezt jobban nálam? Én ezt már bebizonyítottam. Andy Vajna a napi operatív ügyekben nem kíván részt venni. Máshol, például Spanyolországban is az történik, hogy az intézkedést hozó kormány lépéseiről nagyobb arányban számolnak be a televíziók. A német tévékben is mindenütt ott van Angela Merkel .

– Azt mondta, hogy bizonyítottan tud apolitikus tévét készíteni. Az RTL Klub egy időben, a kormánnyal folytatott vita során eléggé politikus volt. Ahhoz semmi köze nem volt?

– Menedzser voltam, a stratégiát és hogy milyen legyen a híradó, a központban, Luxemburgban határozták meg.

– Tehát a kormányzattal szemben is kritikus lesz a TV2?

– Egyensúlyra törekszünk, nem akarunk CNN vagy a másik oldalon álló FOX News lenni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
komondor
2015. november 22. 17:58
Jól el leszel a hörcsöggel! 30 perc baleset majd 30 perc éljen viktor! Újabb csatorna az agymosottaknak:-)
Ellensúly
2015. november 10. 00:31
Aki a barátod, az Magyarország ellensége. Felmérhetetlen az a pusztítás, amelyet a TV2-vel karöltve végeztetek. Remélem, nem Vajnáé lesz a csatorna, és akkor eltakarodhatsz innen végre.
thomsen
2015. november 09. 13:17
A retekklub az a médiaorgánum, amelyik a talán legnagyobb pusztítást vitte véghez az emberek fejében a rendszerváltás óta.
states
2015. november 09. 13:16
A retekklub egy szennycsatorna a magyar televíziózás történetében amióta csak létezik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!