A Fidesz és az MSZP is befűtene a menekültekkel?

2015. november 10. 10:50

A Fidesz nem zárta ki azt a fideszes alpolgármestert, aki azzal „poénkodott”, hogy Hitler fűtene a menekültekkel. Van lejjebb? Sajnos, van. Úgy tűnik, hogy a szocik is befűtenének.

2015. november 10. 10:50
Berkecz Balázs
Berkecz Balázs blogja

Legalábbis nehéz másként értelmezni azt, hogy a Fidesz nem zárta ki azt a fideszes alpolgármestert, aki azzal »poénkodott«, hogy Hitler fűtene a menekültekkel. Sőt, a múlt hétvégén Remmert Ferenc hitlerező harkányi alpolgármesterrel együtt gyűjtött aláírást a menekültkvóta ellen Tiffán Zsolt fideszes képviselő. Van lejjebb? Sajnos, van. Úgy tűnik, hogy a szocik is befűtenének.

Sógor László, a szocik zuglói képviselője is ugyan azzal a Hitlert és Mussolinit megidéző, rémes poszttal akart jópofáskodni menekültügyben, amivel a fideszes Remmert. A szocik ugyanúgy jártak el, mint a Fidesz. Sunnyogtak és hagyták, hogy elüljön a vihar.

Aztán a múlt héten Hiller István, az MSZP volt elnöke elő is állt a nagy fordulattal menekültkérdésben, és a kerítésépítés mellett foglalt állást. Ma pedig Molnár Zsolt a Magyar Rádió 180 perc című műsorában folytatta a a köpönyegváltást: a nemzetbiztonsági bizottság szocialista elnöke bejelentette, hogy az MSZP elutasítja Jean-Claude Juncker Európai Bizottsági elnök javaslatát a kötelező menekültelosztási kvótára, és kizárólag a rendkívüli intézkedésként bevezetett megoldást támogatja.

Ahogy Szigetvári Viktor fogalmazott: lesújtó megtapasztalni azt, hogy az MSZP fél év alatt a közös, uniós menekültügyi válságkezelés felelős támogatásától a pozitív semlegesség gyávaságán keresztül eljutott a kötelező kvóta elutasításáig. Holott a kerítés nem megoldás. És a kötelező kvóták sem önmagukban jelentik a megoldást, de feltétlenül részét képezik a súlyos helyzet fenntartható és emberséges kezelésének.

Mi, az Együttben azt gondoljuk, hogy a kerítésnél csak jobb megoldás létezik. Az etnicista, nemzeti önzésbe bugyolált fideszes és hillerista gyávaság embertelen, és nem szolgálja a magyar társadalom biztonságának megerősítését sem.

Az nem megoldás, hogy máshova szorítjuk a menekülőket, mert így csak áttoljuk a problémát, ami ettől még nem múlik el. Ha mindenki így járna el, akkor pedig csak emberhalál lenne a következmény.

Menekültügyben van józan középút, amely a többségi magyar társadalom számára biztonságot, a menedékkérők számára pedig emberséges megoldást jelent. Ebben a szellemben dolgoztuk ki négy pilléren nyugvó szakpolitikai javaslatunkat, Több emberség, nagyobb biztonság címmel.

Az Együtt azt javasolja, hogy Magyarország az idén 10 ezer, jövőre pedig további 5 ezer menekültet fogadjon be önkéntesen és tartósan, mert hazánknak szüksége van arra, hogy új munkavállalókat szerezzen, amivel fenntarthatóvá teheti nyugdíj- és szociális rendszerét.

Mindezért az egymással a gyűlöletben és demagógiában összefogott Fidesszel és Jobbikkal valamint az egyre gyanúsabban viselkedő MSZP-vel szemben az Együtt kedden utcai aláírásgyűjtésbe és szórólapozásba kezd a menekültügy közös, európai megoldása mellett, mert csak a közös fellépés képes elérni a menekültáradat tényleges enyhítését, így jöhet csak létre emberséges menekültpolitika Európában, amely Magyarország és az EU többi tagállama nagyobb biztonságának megteremtését is jelenti.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kaktuszvirág
2015. november 11. 05:24
AZ együtt még 2-3 ilyen javaslatot tesz,akkor már az 1% támogatottságot sem foga elérni.
áfonya
2015. november 11. 04:06
Hihetetlen hogy a ballibsik öngyilkos politikájukat rá erőszakolják Európára .
áfonya
2015. november 11. 04:00
Betolakodók a migráns imádókkal fűtene be,sok marha azt hiszi hogy ők kimaradnak a lefejezésből .
áfonya
2015. november 10. 19:40
Usa eu Juncker Merkel Ciprasz összefonódása nélkül a betolakodók nem jutnak el Európába...Ciprasz is sáros az ügyben háttéralku jöhetett létre ,görögök egy zsák pénzt kaptak adósságot elengedte az eu nekik...Ez volt az alku tárgya. Még egy Ciprasz kommunista baloldali ,az eu pincsi kutyája szövetségese ,Junkerék elnézik miden botlását,mindent megtesz a baloldal amit Brüsszel kér tőle.,lásd gyf-t.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!