Összeesküvők

2015. október 16. 09:59

A TV2 lassan filmet forgathatna saját magáról. Annyi fordulat történt a napokban a cég körül, hogy azt még egy forgatókönyvíró is megirigyelhetné.

2015. október 16. 09:59
Urbán Ágnes
Mérték blog

Nagyon érdekes kérdés, hogy mindez milyen hatással lehet a televíziós piacra. Alighanem sokan gondolják, hogy az RTL Klub számára Simicskáék képbe kerülése remek hír, hiszen az állami pénzekkel kistafírozott Vajnával szemben a Simicska/Fonyó tulajdonban álló TV2 nem számíthatna állami hátszélre. Szerintem a helyzet éppen ennek az ellenkezője. Az RTL Klubnak inkább érdeke lett volna, hogy bevezessék a kábeldíjat, és a teljes szabályozási környezet is kedvező legyen a két kereskedelmi tévé számára. Erre minden esély megvolt azzal, hogy a TV2 kormányközeli kézbe kerül van, az pedig nem életszerű, hogy a kedvező szabályozási környezet csak a TV2-re vonatkozott volna, az RTL Klubra nem. Persze nem gondolom, hogy a kormányzat erkölcseibe ez ne férne bele, de a diszkriminatív szabályozás olyan látványos brüsszeli pofonhoz vezetett a reklámadó kapcsán, hogy abból alighanem tanult a magyar kormány. Mindenesetre a kormányzati kedvenc TV2 farvizén evezgetve az RTL-nek sem kellett volna attól tartani, hogy egyik napról a másikra a teljes szektort negatívan érintő szabályozási lépések történnek, piacvezető csatornaként pedig magával a TV2-vel csak megbirkózik valahogy.

Ha valóban a Simicska/Fonyó érdekkörbe került a TV2, akkor mindkét nagy országos kereskedelmi csatorna lényegében ellenséggé válik a kormányzat számára. Ekkor már csak a politikusi kreativitáson múlik, hogy miként teremtenek kedvezőtlen szabályozási környezetet szektorra nézve. Olyan égbekiáltó diszkriminációra, mint ami a reklámadó kapcsán történt, nem lesz szükség, de helyzetbe hozhatják a kisebb műsorszolgáltatókat és persze mindenek előtt az állami tévét. Mindenestre sajátos fordulata és persze óriási kudarca lenne az állami médiapolitikának, ha végül éppen a két legnagyobb elérésű médium készítene kormánykritikus hírműsorokat. Aligha ez volt a terv öt évvel ezelőtt.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2015. november 02. 08:20
Egyelőre egy bűnügy tanúi vagyunk valaki/valakik kétszer adták el a tévét. (Mert mindkét félnek van szabályos, aláírt szerződése. )
balbako_
2015. november 02. 08:20
Körlevélben tájékoztatta a TV2 összes dolgozóját Yvonne Dederick és Simon Zsolt péntek délelőtt, írta a Nol.hu. A levélben egyértelműsítették: Andy Vajna és cége, a Magyar Broadcasting Co. Kft. a TV2 Media Group Holdings Kft. tulajdonosa. A körlevélben azt írják, hogy a tranzakió lezártáig továbbra is a cég vezetőinek tekintik magukat, ezt a pozíciót a hatósági engedélyek és a szerződés-átruházások megszerzésekor adják csak át. A dolgozóknak így az ő utasításaikat kell követnie.
Box Hill
2015. október 19. 16:50
Annyi fordulat vagy annyi spekuláció? Normálisan ugyanis a spekuláció nem újságírói műfaj. (csak Magyarországon)
states
2015. október 19. 08:35
Két szennycsatorna, már rég bebizonyosodott, hogy csak azok a büdösbunkók nézik, akik el sem járnak szavazni, ha nem így lenne, akkor a Fidesz soha nem nyert volna választást.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!