Első lett az „örök második”

2015. október 28. 13:27

A döntő első fordulója után a tavalyi nyertes ismétlését valószínűsítették legtöbben, ám Horváth „Színész Bob" Kristóf meglepően rövid második szövegével – szándékosan vagy sem – lepöckölte magát a dobogóról.

2015. október 28. 13:27
Szemere Katalin
NOL

„A színpadi szereplés nem újdonság senkinek, erről szól a slam, hol szűkebb, hol tágabb körben versenyeztetik az újabb írásokat (a Slam Poetry Budapest Klubban például havonta). A lényeg, hogy magvasak, érdekesek, nyelvileg cizelláltak legyenek. Az országos döntőbe azért nem nagyon érkeztek szkippelhető, bátortalanul előadott sorok. Néha a szójáték irányába húz a mérleg, máskor meg a felkavaró mélylélekbúvárkodásba, itt-ott megbújik az aktuálpolitika, odaát meg feltárul a generációs szakadék. Nem minden »sztárslammer« döntőzik. Aki nem szerepel, a zsűriben ül (Süveg Márk), vendégfellépőként látható (Pion István) vagy a nézőtéren drukkol (Závada Péter). Jó páran egy-egy szövegbe is bekerülnek, Kemény Zsófi többe is.


Nagy az összefogás a versenyzők között, közvetlenül a színpadra lépés előtt hagyta el első fordulós írását Basch Péter, mindenki egyszerre forgatja fel a takarást. Tulajdonképpen jól is járt ezzel Basch, mert felolvassa a (reménybeli) második fordulóra írt szövegét, amelyben örök másodikként szól magáról (a második országos bajnokságon a tudósítások szerint azt adta elő, milyen utolsónak lenni). Minden vágya így teljesüljön, megnyerte a bajnokságot, hiába szólt arról a másik szövege: azzal kosarazza ki egy lány, hogy nem tud küzdeni. Hát tud, és küzdhet tovább a novemberi Európa-bajnokságon!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Knerten
2015. november 30. 17:28
Sokkal jobban érdekelne, honnan van ennyi tehetségtelen naplopónak pénze, ideje ilyen hülyeségekre. Csak nem az én adómból tömik őket...?
Békanász a hasadon
2015. november 02. 13:49
Aha biztos.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!