Horror Műanyagfalván – Blake Crouch: Az utolsó város

2015. október 09. 09:09

A Wayward Pines-trilógia befejező kötetében elszabadul a pokol, az emberiség maradéka a túlélésért küzd. Figyelem, spoilerveszély!

2015. október 09. 09:09
Pintér Máté
Roboraptor

Egészen elképesztő, amit a szerző a könyvben művel. Az első két kötet másról sem szólt, mint hosszadalmas, lassú építkezésről, amely, ha elborult válaszokkal is szolgált, alaposan kidolgozva működött. Most pedig az egészet, mindazt, amit idáig felépített, olyan könnyed kézzel és stílusosan rombolja porba, hogy a hibáin sincs idő lamentálni olvasás közben. Erre a kötetre szó szerint igaz az elcsépelt »letehetetlen« jelző, mivel az olvasónak muszáj haladnia, hogy minél többet borzonghasson és hogy végre elérjen a kötet végi feloldást – amelyet nem kap meg, helyette ismételten borzongató csavart kap. Ez a fordulat pedig üvölt a folytatásért, ám az írónak vétek lenne folytatnia, mivel egyrészt kerek egésznek érződik az egész így, ahogyan van, másrészt pedig közel lehetetlen lenne negyedszer is megteremtenie a sorozatot átjáró hangulatot.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!