5 dolog, amit jó tudni, mielőtt borkóstolást szervezel

2015. szeptember 24. 11:06

Ha épp azon gondolkozol, hogy estére áthívod a barátokat, kollégákat egy laza borkóstolásra, most kezdj jegyzetelni, és nem lesz gond!

2015. szeptember 24. 11:06
Rattner Réka
Nők Lapja Café

1. Jól behűtve

A borok fogyasztásánál is rendkívül fontos a megfelelő hőmérséklet. Ez pezsgő esetén 6-8°C, fehérboroknál és rozéknál 10-12°C, vörösborok esetén 17-18°C. Vödörben hűtésnél víz és jég keverékében hűthetőek a leggyorsabban és egyenletesebben a palackok, a csúnya borfoltok elkerülése érdekében pedig érdemes ún. cseppőrt használni (drop stop), ami egy hajlítható, kör alakú fólia, s azt az üveg szájába helyezve nem folyik le a bor az üveg nyakán. 5 dolog, amit jó tudni, mielőtt borkóstolást szervezel

2. Vöröset a fehér után

A borokat eltérő jellegüknél fogva meghatározott sorrendben szokás kóstolni, illetve egy vacsora ételei mellé kínálni. Először érdemes pezsgővel kezdeni, majd azt követik a fehérborok, a rozék, a sillerek és a vörösborok, végezetül pedig az édes borok, aszúk zárják a sort. Tehát fehér irányból haladjunk a vörös felé és száraztól az édes felé.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Knerten
2015. október 08. 01:47
Feminista nőbutítás közepette jutott idő egy kis nemsemleges népbutításra is, de jó. :)
Mojjo
2015. október 04. 19:58
Eléggé figyelmetlenül írsz, ha egy r betű helyett képes vagy b-t nyomni ;) (A szótárban meg i-betűnél,tudod ;) ) Amúgy tanácsot adhat - nem látom, hogy kötelezne bárkit arra, hogy kövessük. De esetleg, aki érdeklődik ilyesmi iránt, vagy pont ilyesmit keres a neten, az örül, hogy valaki összeszedte ezeket a pontokat így, ennyi. Nem teljesen világos, miért is piszkál ez téged.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!