Mondjátok meg Petikének: ezért a kocsmában is szájba vágják az embert

2015. szeptember 20. 17:57

Szijjártó és főnökei nem vágják, hogy a diplomácia nem sértődött óvodások játszótere, és nem véletlenül fontos minden valamirevaló állam számára, hogy megfelelően képzett emberek képviseljék külföldön.

2015. szeptember 20. 17:57
H_A
Hacsaknem

Ennyit tesz a kultúra és az intellektuális képességek hiánya. Szijjártó és főnökei nem vágják, hogy a diplomácia nem sértődött óvodások játszótere, és nem véletlenül fontos minden valamirevaló állam számára, hogy megfelelően képzett emberek képviseljék külföldön. Pillanatnyilag úgy fest, hogyMagyarországnak azért van különálló külügyminiszteri tárcája, hogy egy felkapaszkodott, félművelt suttyó szabadon kurvaanyázhassa a fél világot. És itt nem arról van szó, hogy a többiek a helyzet magaslatán állnának, hiszen eléggé nyilvánvaló, hogy mindenki a saját lehetőségeihez képest próbálja inkább másokra hárítani a migrációs terheket. De ezt az útszéli tempót senki nem engedtek meg magának az elmúlt napokban.

Az úgy nem megy, Petike, hogy kikéred magadnak, hogy a horvátok ideszállítják a menedékkérőket, ti meg két hazugság között (lefegyvereztük a horvát rendőröket, ja, nem, mégsem), ugyanazzal a lendülettel rázúdítjátok őket az osztrákokra úgy, hogy előzőleg elfelejtettetek szólni nekik.

Petike (és ez Bakondira, Kovácsra, és a többiekre is érvényes)! Ha ezt így folytatjátok, ezzel a hatalmas lendülettel úgy sodródtok ki a nemzetközi kanyarban, hogy a gyoda adja a másikat. A baj az, hogy nem ti, hanem ez az egész ország, amely egyelőre még mindig elmulasztott szembeállítani benneteket azokkal a hízelgőnek egyáltalán nem nevezhető jelzőkkel, amelyekkel ti most a fél világot szapuljátok. Miszerint hazug, méltatlan, képmutató, bizarr, elfogadhatatlan, tendenciózus, ámokfutó, esztelen, megdöbbentő, elképesztő módon éltetek vissza a bizalmával. Hadd ne soroljam fel, hogy a magánnyugdíjuktól az éppen mostanában alóluk kilopott földekig mi mindenre gondolok.

Petike, a kocsmában is szájba vágnak, ha ilyen stílusban szólsz a pultnál melletted ülőhöz.Lehet, hogy nálatok úgy szokás, ha az asszony elsózza az ebédet, akkor nekiestek, de a diplomácia se nem a családi összefogás produktuma, se nem a felcsúti köpködő. Ahol nem kell okosnak lenni, elég, ha okoskodunk, és ahol úgy mutatunk erőt, hogy habzó szájjal hőzöngünk. Majd amikor valaki átfésüli a sérónkat (bár a tiedet nem kell, úgy tökéletes, ahogy van) sírva megyünk haza, hogy báncsák a magyart.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 601 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mindjárt
2015. szeptember 21. 12:16
Hajrá Peti! Jól csinálod! Ne halgass a patkányokra.
catalina9
2015. szeptember 21. 10:12
"...Ugyanis a két Fidesz-kormány közötti időszakban a magyar kormányok az Európai Bizottság vagy Németország „Ugorj!” felszólítására mindig csak azt felelték: „Milyen magasra?” Magyarországot úgy könyvelték el, mint egy kedves, szívélyes, alkalmazkodó, hűséges vazallus-szövetségest, aki még büszke is arra, hogy azt csinálhatja, amit mondanak neki. Ezzel mindenki jól megvolt, kivéve Orbán Viktort, aki már ebben az időben is több olyan kritikus véleményt fogalmazott meg, amely vélemények kiváltották az Európai Bizottság vagy az effektív működésében csak a Nagy Népi Hurálhoz hasonlítható Európai Parlament nemtetszését...."
csergolec
2015. szeptember 21. 09:51
"Mondjátok meg Petikének: ezért a kocsmában is szájba vágják az embert" Majd írd ezt meg,a románoknak is!! " román külügyminiszter:a határok lezárása "autista és elfogadhatatlan cselekedet", amely sérti az Európai Unió szellemiségét."
Dénia
2015. szeptember 21. 06:03
Melyik szomszéd ország államfőjének a megnyilvánulása olyan, amiért a kocsmában nem járna azonnal verés? Az osztrák miniszterelnöké? A horváté? A románé? A szerbeké?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!