Új külső és minőségi beltartalom a megújult Tokaj Kereskedőháznál

2015. szeptember 09. 09:03

Az első három tételnél még bizonytalan voltam, a borok tiszták voltak és technológiailag kifogástalanok, de a plusz élmény elmaradt.

2015. szeptember 09. 09:03
Fendrik Zsóka
Borászportál

„A 2013-as és 2014-es évjárat Áts Károly munkája, aki büszkén kiáll a borsor mellé és felvállalja. Ez érezhető volt előadásának mondanivalójából, illetve módjából is. Állandó kérdéseket várt, hogy visszacsatolást kapjon a munkájukról. A célt elérte a főborász. A borok igazolták őt.

Bevallom az első három tételnél még bizonytalan voltam, a borok tiszták voltak és technológiailag kifogástalanok, de a plusz élmény elmaradt. A Prémium száraz furmint, valamint a dűlőszelektált Kővágó furmint már mutatta a fajtát és a dűlőkaraktert egyaránt, mély gondolkodásra késztetett mindenkit a kóstolásuk. Az édes borok frissességet hagytak maguk után, köszönhetően a sav-cukor megfelelő arányának és a gyümölcs aromáknak. A Szarvas aszú, Áts Károlytól jól megszokott módon, nem nehéz, de komplex és az ízek végtelen rétegződése egy rejtvény volt, a különleges alkalmak bora.

Az előítéletek, amelyek körbeveszik a Kereskedőházat lassan enyhülnek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Autofocus
2015. szeptember 20. 23:52
A Kerház feladata nem a csúcsok csúcsainak megmászása, nem az egyszeri és kivételes tökéletesség hajszolása, hanem Tokajhegyalja színvonalas, megfizethető, és ÁLLANDÓ minőségű megmutatása a borvidéket először felfedezők és alkalmi borivók számára. És amikor már valaki beleszerelmesedik Tokaj szépségeibe, várja őt Mád és Tállya, Szepsy és Demeter. És még valami ami legalább ilyen fontos feladata integrátorként: a boltokban meg nem jelenő, de a helybeli, vidéki turizmus derékhadát adó kis pincék, borászatok technolóhiai kultúrájának fejlesztése, a rossz tradíciók kigyomlálása, a kistermelők tudással, technikával, értő kezekkel segtése, mert Tokajban nem csak minőséget kell teremteni hane minőségi mennyiséget is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!