Svédország mindenkit befogad – kivéve, ha árva magyar sérült vagy!

2015. augusztus 29. 09:36

Stockholm hazaküldte Wilhelm Fruzsinát, az értelmi sérült magyar árvát Malmőben élő nagynénjétől. Az ő ellátásába roppant volna bele a híres svéd jóléti állam.

2015. augusztus 29. 09:36
Laky Zoltán
Válasz.hu

„A lépés fájdalmas, de szükséges volt. Fontosabb dolgokra  kell a pénz. Svédországba 100-150 ezer bevándorló érkezik évente a világ minden tájáról Chilétől Eritreáig, Boszniától Vietnamig. Az ő nyelvtanulásukra havi 7 ezer koronát (238 ezer forintot) kell biztosítani. Hozzá kell járulni lakhatásukhoz (akár a lakbér felével), és ha nem találnak munkát, akkor »praktik« munkához (közfoglalkoztatáshoz) kell segíteni őket, hogy összejöjjön a havi minimum 15-16 ezer koronás jövedelem (510-544 ezer forint). Ha pedig gyermeket is vállalnak, mondjuk hármat, további 16 ezer koronát is folyósítani kell – olvassuk a Napi Gazdaság ljungby-i riportjában. A másfél millió bevándorlónak közel harmada munkanélküli, az ő ellátásuk szintén jelentős összegeket emészt fel.

Nem érdemes tehát vitába szállni a svéd kormány verdiktjével: Fruzsina élete végéig szükséges ellátása valóban túl nagy terhet rótt volna az ország szociális ellátórendszerére. Gyakran egy toleráns társadalomnak is fájdalmas lépéseket kell tennie. Nem hatotta meg őket az sem, hogy a magyar Külügyminisztérium felajánlotta: átutalja Svédországnak azt az összeget, amit a magyar ellátórendszer fordítana Fruzsina ellátására.

Illetve fordítani fog: a lány csütörtökön hazaérkezett, és Tordason, az Értelmi Fogyatékosok és Pszichiátriai Betegek Otthonában fog élni, ezer kilométerre egyetlen családtagjától, aki gondoskodna róla. A svédek hátradőlhetnek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 109 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1120
2015. augusztus 31. 06:10
A svéd kormány idióták gyülekezete. Pont.
Peter8811
2015. augusztus 30. 21:42
Fruzsinát azért küldték haza a svédek, hogy legyen Bokros Lalyos bácsinak riválisa a baloldalon!
tevevanegypupu
2015. augusztus 30. 12:10
Ahogy elnéztem a Keleti előtt tüntető tömeget..a svédek és németek boldogok lesznek ha megérkeznek majd oda..
Karbantartó9
2015. augusztus 29. 21:22
A svédek....voltam ott, nincs lekezelőbb, rasszistább ország a közelben. Beképzelt, ostoba népség. Ha barátságos kiszolgálást kaptunk, az biztos, hogy bevándorló volt. A többi csak elnéz a fejed felett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!