Maffiavád: a fideszes hazudott vagy az ügyészség hárít?

2015. augusztus 24. 09:28

Tiffán Zsolt írogat hülyeségeket, vagy az ügyészség nem teszi a dolgát?

2015. augusztus 24. 09:28
Berkecz Balázs
Berkecz Balázs blogja

„Tiffán Zsolt, a Fidesz Baranya megyei elnöke és országgyűlési képviselője, az Ős-Dráva Program miniszteri biztosa azt állította néhány hete a közösségi oldalán, hogy »tudjuk, kik osztják az észt a megyében közülünk. Összesen két emberről van szó…Pedig nem egy pártban vannak, mégis ők osztják le a lóvét... Ha kell, a sajátjaikra törnek, csak azért, hogy mások semmit se tehessenek(((Viktor! Vedd már észre!!!Ezek maffiózók!!!!)))«.

Egy harkányi lakos a Központi Nyomozó Főügyészségnél jelentette fel Tiffánt azért, mert ha egy képviselőnek bűncselekmény elkövetéséről van tudomása, akkor a Büntető Törvénykönyv előírásai szerint hivatalos személyként kötelessége lett volna feljelentést tennie, melyet elmulasztott. Az ügyészség azonban elutasította a feljelentést. Jogosan merül fel a kérdés: Tiffán írogat hülyeségeket, vagy az ügyészség nem teszi a dolgát? (...)

Ez esetben - szerény véleményem szerint - az ügyészségnek azt illett volna egy nyomozás keretében kiderítenie, hogy van-e maffiázás, vagyis vannak-e pénzosztók és táskahordók Baranyában, és ennek keretében Tiffántól megtudni, hogy konkrétan ki az a két ember, aki szerinte maffiózóként osztja az észt és a »lóvét«.

Persze az is lehet, hogy az ügyészségnél úgy tudják, hogy Tiffánt nem lehet komolyan venni, és ezért nem foglalkoztak a feljelentéssel mélyrehatóbban. De az is lehet, hogy azért zárult le ilyen kreatívan az ügy, mert egy volt fideszes a legfőbb ügyész, akinek a hivatali idejében érdekes módon eddig egyetlen komolyabb fideszest érintő feljelentés sem állt meg. Mindkettőnek van tanulsága. Az első esetben Tiffán Zsoltnak kell lemondania, hiszen nem szavahihető. A második esetben Orbán Viktor miniszterelnöknek és az ügyészséget vezető Polt Péternek kell azonnal távoznia.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
smarton
2015. augusztus 24. 12:09
Te szerencsétlen hülye, inkább a körzetedben igyekezz valami hasznosat CSINÁLNI, hogy a véletlen csillagállással begyűjtött képviselői helyedet megtarthasd majd a jövőben is. A hülyeségeidért választottak meg? Szóvivőnek?
balbako_
2015. augusztus 24. 10:35
Berkecz hazudik. Lapozzunk.
Berecskereki
2015. augusztus 24. 10:15
A szerző vagy tévedésbe van, vagy tudatosan ferdít. Tiffán Zsolt Facebookon tett bejegyzésében nincsen olyan, amely alapos gyanút adna arra, hogy valakik, valamit elkövettek. Amennyiben ilyen kijelentésekre az ügyészség nyomozást indítana akkor mást sem tehetnének, mint ismeretlen személyeke után járnak. Tiffán Zsolt nemcsak 2 személyről, hanem „büntetett előéletű firkászok is ír”. A szerző által idézett bejegyzés szövegkörnyezettel: „„... nem tűröm el, hogy engem és társaimat – akik a szívünket kitettük az Ős-Dráva program sikere érdekében – nap mint nap megalázzanak! Többek között olyan politikai szereplők, akik a közéleti kurválkodáson kívül semmihez sem értenek, és semmit nem tettek még le az asztalra. Büntetett előéletű firkászok faggatnak a hülye és aljas kérdéseikkel naponta. Ha pedig megrendelés érkezik ezekhez a bűzlő médiumokhoz – sajnos sokszor kormánypárti oldalról –, ők rögtön ugranak, s ordas hazugságokat terjesztenek rólunk. (Amúgy tudjuk, kik osztják az észt a megyében közülünk. Összesen két emberről van szó... Pedig nem egy pártban vannak, mégis ők osztják le a lóvét... Ha kell, a sajátjaikra törnek, csak azért, hogy mások semmit se tehessenek (((Viktor! Vedd már észre!!! Ezek maffiózók!!!!)))” Hol található ebben alapos gyanúra utaló ténymegállapítás? Sehol. Így szerintem az ügyészség megfelelően járt el.
heep
2015. augusztus 24. 10:00
Attól, hogy a Tiffán zöldségeket beszél még háríthat is (már csak megszokásból is) az ügyészség. Ha meg tényleg van két fideszes maffiafőnök Baranyában akkor azok nyilván a zsebükben tudják a rendőrséget és az ügyészséget is. Az Orbán tudtával és jóváhagyásával.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!