Kapolcs és az üzlet

2015. július 30. 13:54

2005-ben még sokkal több falura jutott sokkal kevesebb program, a kirakodóvásár kisebb területre koncentrálódott és talán Vigántpetenden volt, most a kapolcsi sziget és környékén a házak, kertek vannak tele árusokkal.

2015. július 30. 13:54
Komoróczki Tünde
Fent és Lent

Miután Oszkó Péter és most már felesége, Oszkó-Jakab Natália beszálltak a szervezésbe, a volt pénzügyminiszter azt nyilatkozta, hogy az eddigi rendszer tarthatatlanná vált és új arcokra, új szemléletre lett szükség, ezért teljes üzleti szemléletváltást követeltek, aminek következtében Márta István a sajtónak csak azt kommunikálta, hogy visszavonul az operatív dolgoktól, mert már idős és átadja azokat  egy fiatalabb csapatnak.  A szemléletváltás a személycserékkel is járó marketing-kommunikáción és programszervezésen túl nem érződik a munkájukat megtartható munkások bérén: a Taliándörögdről Kapolcsra menet lestoppolt biztonsági őröktől azt tudtuk meg, hogy ők évek óta minimálbért keresnek a fesztivál alatt, idén sincs ez másképp.  Sok, régen helyben toborzott fizetett völgymunkást viszont önkéntesekre cserélték le, és ezzel némi feszültség keletkezett a szervezők és helyi lakosok közt. Oszkó Péter szerint viszont nem panaszkodhatnak a kereskedők, náluk 2014-ben 30-50%os bevétel növekedés volt tapasztalható a megelőző évhez képest, a fesztiválszervezők pedig 2,5-szer több jegyet adtak el tavaly, mint 2013-ban és nem úgy tűnik, hogy idén megfordul ez a tendencia. Ha tehát az ember megengedheti magának, a Művészetek Völgye egy nagyon kellemes esemény.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szúnyog
2017. április 19. 15:21
Ahogy elnézem ezt a Héber Natáliát, az eddigieknél is olyanabb lesz Kapolcs. Sok zsidó, magas árak. Tavaly voltam, jó ideig nem megyek.
öszödibeszéd
2015. augusztus 18. 05:12
ez a sznob pajtadiszkófesztivál is tele van silány vacakkal: műkedvelő, ízléstelen és dilettáns színházi és amatőr bizbasz-produkciókkal, változó színvonalú zenei kínálattal, szürreális köcsögművesáradattal, és a feledhetetlen városi parasztokkal. kicsit kevésbé kéne túllihegni. a jobb programok heti rendszereséggel megtekinthetők Pesten is.
néhai Ch.Pilot
2015. augusztus 17. 13:41
"... a Művészetek Völgye egy nagyon kellemes esemény." Ha Oszkó Péter benne van, akkor egyenesen a legmagasabb fokú kéjmámor lehet!
Akitlosz
2015. augusztus 17. 13:41
Üzletileg eddig sohasem volt nyereséges ez a rendezvény. A programok száma minden évben erősen függött attól, hogy mennyi közpénzt, mennyi szponzort sikerült abban az évben megszerezni. Az ott élőknek meg inkább csak nyűg. Nem azért él az ember falun, mert annyira szereti a nagyvárosi forgatagot, ráadásul eleve alkalmatlan egy pár száz fős falu több mint tízezer ember minőségi fogadására. S bizony ahhoz képest, hogy milyen drága a rendezvény a völgymunkások ebből egészen biztosan nem élnek meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!